Negujte kožo vratu s peteršiljem in mlekom

Pogosto pozabljamo na nego kože na vratu, ki je enako pomembna kot koža obraza ali dekolteja in jo moramo prav tako varovati pred gubicami. Preberite kako!

Koža na vratu lahko postane gubasta, a jo z različnimi pripravki in telovadbo lahko napnemo ali pa vsaj omilimo gube. Začnete lahko že med prhanjem, tako da se izmenično tuširate s hladno in toplo vodo, prho pa zaključite s hladno.

Tudi telovadba vratu vam bo pomagala. Glavo najprej nagnite v desno in napnite vrat, pri čemer si lahko pomagate tudi z roko, nato pa jo obrnite še na levo. Vaja je dobra tudi za sprostitev vretenc in vratnih mišic.

Šopek peteršilja primešajte pogretemu mleku in si s tako pripravljeno hladno masko pomagajte do lepe kože na vratu

Za napeto kožo vratu pa obstajajo tudi tri različne in učinkovite maske. Prva sestoji iz mleka in peteršilja, naredite pa jo tako, da pol litra polnomastnega mleka segrejete in mu primešate šopek peteršilja. Pustite, da se mešanica ohladi, nato pa jo precedite in vanjo namočite kos blaga. Ovijte si ga okoli vratu in pustite učinkovati 15 minut. Maska je še posebej primerna za tiste, ki gube na vratu že imajo.

Tudi tri žličke mandljevega olja in tri žličke medu lahko namažete na kos blaga in mešanico pustite na vratu eno uro ali pa naredite oblogo iz trdo stepenega beljaka in soka ene limone. Primerna je tudi za kožo na vratu in dekolteju, učinkuje pa naj pol ure.

WordPress Themes