Ne-prijetna resnica 2 – Koalicija denarja

Naveza Dejan Židan, Danilo Senič ali zakaj Dejan Židan ne more biti nikoli več minister.
Tudi letos, tudi danes, sta Dejan Židan in Danilo Senič v isti koaliciji. Imenovani denar! Zato k tebi Miro Cerar, po predvolilno izrečenih obljubah, Židan ne sodi.
Pogodba in dva aneksa. Židan podpisal vse tri dokumente kot minister, in vse tri na osnovi več kot 10 let starega pooblastila vlade št. 324-12/2003. Minister in privat podjetje davčni dolžnik, v prisilni poravnavi in predhodno oropano vsega vrednega. Nategnjeni delavci, Vrana d.o.o., ki je že ni več! Milijon davčnega dolga, predlog prisilke in 14 dni kasneje država servira nove pogodbe….Datumi razvidni. To, da je ista družina, konkretno Seničev sin lastnik Nivo EKO d.o.o., ki ima v žepu ne tako staro pogodbo z državo (že v realizaciji) za 45 mio € je seveda tudi čisto normalno. Kot edini ponudnik na zanimivem razpisu okoljskega ministrovanja…
NIVOprisilka
Židan mu je pravzaprav omogočil prisilko, zaključek legalne kraje velikih razsežnosti. Na račun vseh vas, ki mu preko telebajska Židana samega, naročate delo, nato podjetje ne plača niti davka, še manj kreditov… Kreditov, ki nam bodo preko DUTB še dolgo vrsto let voščili dobro jutro… Židan pa znova za ministra??? Je nor tudi Cerar? Ali nima jajc bando odsekati od korita?
podpisZIDANGarantiram vam, da je na okoljskem in kmetijskem ministrstvu samo in izključno mafija glavna….ne samo tam. Tudi na policiji, ki jo vrsto let krmili celjska kuhinja, katere pomemben kuhar je lastnih celjskega sejmišča… Od kod sem se vprašal. A je tisočkrat pametnejši od mene? Ali celo milijonkrat? Niti najmanj. Kvečjemu obratno, bi si upal trditi, saj nečednosti nisi niti prikrili…
Ali pa kdo je naredil podjetje Mollier d.o.o.? Verjamete, da tip, ki je prej plin razvažal kot zaposlen v bolnici z osamosvojitvijo postane nek plejer v Celju in na medicinskem trgu, nato še bolnico ovadi, ko je za podkupnine zmanjkalo… Bolnica Celje ga je naredila kot lastnika nič vrednega posredniškega podjetja tako bogatega, da je postal vpliven. Samo zaradi iz nič ustvarjene razlike v ceni… Če bi razni Šumaki še vedno zaposleni tam kjer so bili, slovensko zdravstvo ne bi umiralo…Posojanje razvlažilcev prostorov ali preprodaja plina znanim kupcem se mi res ne zdita neka podjetniška oskarja… Posredniki so tudi edini problem slovenskega zdravstva! Edini. Ker izčrpajo naš denar iz sistema, ki hira…
Denar in vpliv. Kje domuje celjsko tožilstvo? Bo bolje lepo po vrsti. Najprej Židan, ker nam dela res veliko škode…nato preko Seniča v Celje, do ostalih.
Aneks 1:
aneks12014dvig60proc
Še tole. Butec ravno nisi Židan, vsaj tako sklepam po napisanem magisterskem delu, kjer si podpisan kot avtor. Časopise tudi bereš, a ne? Zastonj, tajnice ti jih servirajo na moj strošek. Šoferja imaš tudi. Na moj strošek. Da se res ne boš izgovarjal, klikni tukaj za google zadetke o novicah na temo Seniča in vsaj naslove preberi. Ti bo mogoče bolj jasno, dragi telebajsek Dejan Židan, zakaj menim, da si kriminalec. Vsaj enak Seniču, če ne večji, saj tebe plačujemo državljani… Teh pogodb in aneksov, ki omogočajo zaključek legalne kraje konkretnega premoženja, kot minister ne bi smel podpisati in pika. Kakšni dvomi?
Zakaj vseh podpisanih pogodb in naročil ne preverijo novinarji v realnem času ne vem. Kaj nam koristi računsko sodišče s poročili za nazaj, po katerih se zgodi nikom ništa… Neka priporočila se izdajo kot ukrep. Kriminalcem, ki kradejo proračun na vseh nivojih, se za kazen napišejo priporočila kako bi moralo biti? V demokraciji, kot jo premoremo, sigurno in očitno da.
Aneks 2:
aneks22014dviginpoddo122014
Še eno ime se pojavlja povsod, od lastništva raznih Nivojev, do zunanjega sodelavca Ribiške zveze Slovenije, tudi tesnega znanca prvega celjskega tožilca Žaberla… Javnosti ne toliko znan Milan Štraus, rečni nadzornik. Neverjetno. Kako lepo funkcionira ta druščina skupaj. Preiskave na policiji pa nikamor… In Židan bi naj bil zopet minister?
Naslednjič par besed o uganki Veniger, v kateri me bega vprašanje, kdo zavira preiskave očitnega kriminala na Celjskem. Ali ima kaj s tem tudi prvi tožilec Žaberl? Vsekakor da. Naslednjič.
Staytuned! It`s not over / ɹǝʌo ʇou s`ʇı ¡pǝunʇ ʎɐʇs
p.s.: Pogrešaš odziv? Evo! Only4u! Kaj bodo šele sovražniki naredili, ob takih prijateljih, se najprej vprašam . Se tudi iskreno zahvaljujem za konstruktivno kritiko Till Eulenspiegel. Enako zapisanemu velja tudi zate, lenoba lena neresna, in jebem ti vse po spisku. Evo, kako enostavno je, se že bolje počutim. Ipak nismo navadni štromarji, če prašaš Crnogorca. Fajn, da že par let nisem maščevalen 🙂 Škorpijonova natura lahko razgrize še tako skaljeno steklo ali ogledalo… In se ji hkrati v celoti jebe, če zobe malo pokrha ali roko izgubi. Sploh zdaj, v zrelih letih in hkratni top fizični pripravljenosti, že zaradi zaposlitve same… Ti si znaš vsaj predstavljati kaj pomeni, ko ti na roki nad zapestjem visi 70 živih kilogramov, z lastnimi čekani pripeti. Za trening. Ali kako je že rekel Aristitol? Perfekcija je stvar navad, če skrajšam. Torej, samo in izključno naše odločitve.

WordPress Themes