NASVETI ZA USPEÅ NO ÄŒIÅ ÄŒENJE STANOVANJA

Z nekaj nasveti za hitro in učinkovito čiščenje boste čistili morda manjkrat.
Poskušajte čistiti hitro in redno. Hitro, a redno čiščenje stanovanja vam bo vsak dan vzelo le dobrih deset minut. Osredotočite se na najbolj kritična območja, kjer se najraje nabira umazanija – straniščna školjka, umivalnik, kuhinjsko korito, kljuka hladilnika in kuhinjski pult so zagotovo med njimi. Lotite se jih z blagimi in čim bolj naravnimi čistilnimi sredstvi ter krenite od enega do drugega.
Najbolje vsak drugi dan. Kadar imate napovedane obiske, se osredotočite še na točke, ki jih bodo gostje opazili – zrcala, tla predsobe in dnevne sobe, klubsko mizico, kuhinjsko mizo in stranišče oziroma kopalnico. Da bo začarani krog čiščenja stanovanja manj zoprn, pa razmislite tudi o spodnjih petih nasvetih.
Vsak korak šteje. Vedno čistite v smeri od stropa proti tlom – tako se prah od zgoraj ne bo nabiral spodaj. Prostor čistite sistematično, na primer od leve proti desni ali v smeri urnega kazalca, in nikar ne begajte z enega konca na drugega. Preden začnete sesati, pobrišite prah s pohištva.
Vsak dan ena soba. Če se vsak dan spopadete z enim prostorom, vas v soboto ne bo čakalo veliko tedensko pospravljanje. Preglejte tudi strop in zidove in se znebite pajčevin – pajki so dejavnejši, kot mislite.
Stanovanje brez prahu. Prah bo med čiščenjem manj letel po zraku, če boste krpico za prah prej popršili s sredstvom za poliranje oziroma čiščenje pohištva. Vojna s prahom je uspešna tudi z vlažno krpo.
“Zaprite” drobne predmete. Zgoščenke, spominke s potovanj, majhne okrasne predmete ter druge drobne predmete hranite v vitirini ali knjižni omari s steklenimi vrati in na njih se bo prah nabiral opazno počasneje.
Trik s kisom. Bel kis pomaga pregnati smrad. V prostor, ki zaudarja po ribah ali znoju, za eno uro postavite posodico z belim kisom. Smrad bo izginil ali bo vsaj manjši. Vonja po kisu kasneje ne bo, stanovanje pa vseeno kratko prezračite.

WordPress Themes