NASVETI ZA PRAVILNO UMIVANJE OBRAZA – hrvaško

Jasno vam je koliko je važno redovito čišćenje lica, ali postoji vjerojatnost da to radite krivo. Evo nekih najuobičajenijih pogreški prilikom vaše rutine za njegu lica. Puno je više toga u čišćenju i umivanju lica nego što mislite. Doktorica Macrene Alexiades-Armenakas, profesorica na Sveučilištu Yale, istaknula je neke od najčešćih grešaka te ponudila neke korisne savjete.

Odaberite odgovarajuće sredstvo za čišćenje lica

Sredstvo za čišćenje trebalo bi pomoći pravilno očistiti kožu lica i pripremiti je za ostale proizvode za njegu kože, kao što su serumi ili kreme. Odlučite se za blago i hidratizirajuće sredstvo za čišćenje lica koje uspješno uklanja masnoće i prljavštinu tako da ne ostavi kožu lica suhu, nategnutu i nadraženu.

Prvo ruke

Prije nego počnete s čišćenjem lica, temeljito operite vaše ruke. Ne želite bakterije s vaših ruku prenijeti na osjetljivu kožu lica.

Mlaka voda

Ispiranje lica hladnom vodom kako bi zatvorili pore je velika zabluda. Ne samo da će hladna ili vruća voda šokirati i iziritirati kožu lica, već takav nepažljiv tretman uzrokuje i pucanje kapilara na licu.

Oprez prilikom nanošenja sredstva za čišćenje lica

Nikad ne nanosite sredstvo za čišćenje lica bez prethodnog vlaženja lica. Većina tih sredstava su agresivna i treba ih ublažiti s vodom. Nanesite sredstvo na prste i napravite sapunicu ili razmažite sredstvo te ga nanestite na lice blagim kružnim pokretima. Tako ćete lakše skinuti prljavštinu.

Isperite i ponovite

Nedovoljno isprano sredstvo s lica isušuje kožu i začepljuje pore. Nastavite s ispiranjem dok u potpunosti ne uklonite sredstvo za čišćenje lica s kože. Ne zaboravite dobro isprati područja kože u blizini vlasišta. Ta mjesta se često propuste dobro isprati i to dovodi do iritacije kože.

Ne pretjerujte s pilingom

Sredstva za piling namijenjena su tome da uklone mrtve stanice kože ostavljajući kožu lica glatkom. Ali, ako piling lica radite često, možete skinuti i isušiti novi sloj kože, a to će s vremenom oslabiti prirodnu zaštitu kože lica.

A što je s vašim ručnikom?

Ručnik koji koristite za lice neka je uvijek čist i mekan. Nemojte njime trljati lice, koža lica je osjetljiva i preoštro trljanje ručnikom može dovesti do abrazije i bora.

Završite s hidratizacijom

Nanesite hidratizirajuću kremu dok je koža na licu još vlažna kako biste održali hidratizaciju kože u ravnoteži.

Previše dobrih stvari

Pranje lica dva do tri puta dnevno je zdravo, ali tijekom čišćenja poremeti se prirodna zaštita kože što uzrokuje akne ili što je još gore crvenilo kože odnosno rosaceu.

Kvalitetan noćni odmor

Nikad nemojte na spavanje bez da ste prethodno temeljito očistili vaše lice od šminke i prljavština. Ako kožu lica ostavite nečistu preko noći možete uzrokovati nakupljanje gljivica koje dovode do crvenila i iritacije kože.

(DobreVijesti.info/net.hr)

WordPress Themes