NASVETI ZA POMLADITEV OBRAZA

Obraz je najbolj izpostavljen vremenskim vplivom in smogu. Preberite, kako ga pomladite s skoraj neznatnimi posegi, kot je piling, primerno izbrana šminka in zmernost pri uporabi pincete.

1. Razširjene pore vas postarajo za 3 leta

Razširjene ali zamašene pore vas postarajo za 3 leta. Krivec zanje je pogosto sonce, ki poškoduje tkivo in povzroči mlahavost. Pore so v obliki črke V, širijo se torej navzven. „Zožite“ jih lahko z vsakim posegom, ki odstrani vrhnji sloj kože, kot so pilingi. Piling, ki vas bo pomladil, si lahko pripravite tudi same. Da bi se jim izognile, se varujte pretiranega izpostavljanja soncu.

2. Polne ustnice in okrogla lička vas pomladijo za 5 let

Polne ustnice vas pomladijo za 5 let. Če jih imate, jih negujte z zaščitnim balzamom. Tiste z manj polnimi pa jih lahko naredite bolj čutne s pomočjo črtala v barvi kože in svetlega bleščila. Če imate tanke ustnice, ne uporabljajte šmink močnih barv, saj le te ustnice optično zožijo in vas na videz postarajo. Tudi polnejša lica vas pomladijo; ko shujšate, vam lica upadejo in videti ste utrujene, postarane. Močnejše ženske so videti mlajše od zelo vitkih vrstnic. Izogibajte se jojo dietam, ki povzročijo zmanjšanje elastičnosti kože. Možni so seveda operativni posegi, veliko varneje in ceneje pa je seči po bleščečem kremnem rdečilu, ki ga nanesete na najbolj zaobljeni del ličnic.

3. Goste trepalnice in obrvi vas pomladijo za 3 leta

Za 3 leta vas pomladijo tudi goste trepalnice. Če jih imate, nežno delajte z njimi. Uporabljajte odstranjevalec, namenjen posebej za oči. Zelo dobro se obnese tudi čisto mandljevo olje. Goste obrvi vas pomladijo za kar 5 let. Medtem ko moškim obrvi z leti podivjajo, pa se ženskam zredčijo, morda tudi zaradi večnega puljenja. Bolj polne trepalnice lahko ustvarite tudi s svinčnikom, a previdno, da ne bo videti nenaravno.

Svojo kožo pa lahko napnete tudi z odlično domačo pomarančno masko. Preverite, kako jo pripraviti!

Postani prijateljica Ženske.si na Facebooku in najbolj uporabni nasveti ti nikoli ne bodo ušli!
Povezane novice

WordPress Themes