Naredite ta sirup in nikoli več ne boste prehlajeni!

V hladnejših mesecih je večja možnost tudi za nadležni prehlad. S tem nasvetom pa se ga boste lahko uspešno ubranili, še več – nikoli ne boste prehlajeni!
S tem sirupom se bo prehlad poslovil za vedno! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
S tem sirupom se bo prehlad poslovil za vedno! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Ta domači recept je sestavljen iz živil, ki jih najdete povsod. Za zdravilni sirup boste potrebovali 400 gramov svežega sesekljanega česna, enako količino sesekljane čebule, sveže nastrgan koren ingverja, nastrgano korenino hrena, sveže sesekljano pekočo papriko.
Ko boste sestavine, ki pečejo, pripravljali, je pametno, da imate na rokah rokavice za enkratno uporabo. Ali pa jih sesekljajte v mešalniku. Količino teh sestavin lahko tudi prilagodite, naredite nekoliko po svoje, pomembno je le, da bo sirup vseboval vse navedene.

Sestavine nato med sabo dobro pomešajte, napolnite tri četrtine steklenega kozarca za vlaganje, nato pa do vrha nalijte domači jabolčni kis. Zaprite in dobro pretresite, nato pa pustite vsaj dva tedna. potem precedite skozi gazo in sirup, ki ste ga dobili nalijte v steklenico.

Ta domači sirup uporabljajte nato dva do trikrat dnevno po 15 do 20 mililitrov. Najprej ga grgrajte, nato pa pogoltnite. Deluje kot preventiva proti prehladu, z njim boste okrepili imunski sistem. Če ste že prehlajeni, pa vam bo sirup pomagal, da bo prehlad hitreje minil.

Sirup hranite na temnem in hladnem mestu, rok trajanja je neomejen, piše lifepressmagazine.com.

WordPress Themes