Naredi sam-a puder v prahu

Priprema:

U staklenu ili plastičnu zdjelu stavite dvije kašike brašna, bijelog ili kukuruznog. Ostale sastojke dodajte po boji svoje kože, odnosno za kakao u prahu preporučuje se ukoliko imate tamniju nijansu lica, i on je namjenjen tamnoputijim ženama.
Vanilija je za svjetlije žene koje imaju takvu nijansu tena. Ukoliko je vaša koža pomalo žućkasta, za nju će idealan biti đumbir koji će tu boju neutralizovati te neće biti tragova nanošenja.
Prilikom miješanja isprobavajte puder te proučavajte koja vam nijansa odgovara. Dodajte sastojke kako biste došli do svoje idealne boje pudera. Umočite prst u prah, nanesite ga na kožu (lice, prst, ruku) te na svjetlu pogledajte ima li kakvih prelaza. Ukoliko se puder stopio sa prirodnom bojom vaše kože, nijansa je dobra za vas.
Možete ga miješati sa eteričnim ili mirisnim uljima, losionima za tijelo, mlijekom za tijelo ili hidratantnom kremom za lice. Maslinovo ulje odlično je u kombinaciji sa puderom, samo u manjim količinama kako vam se lice ne bi previše mastilo. Puder držite u čistoj posudici, zatvarajte ga i mogao bi vam potrajati i do nekoliko mjeseci.

WordPress Themes