Najbolji način da pomognete društvu i sebi

Autentičan način života je najsigurniji način da neko zaista napravi promenu i poboljša svet…

dipak_copra_najbolji_nacin_da_pomognete_drustvu_i_sebi

Autoru Dipaku Čopri, lekaru i učitelju, stiže mnoštvo pitanja ljudi koji se svakodnevno susreću sa razim izazovima. Prenosimo vam jednu zanimljivu dilemu koju je Dipak podelio na Facebooku. Prema komentarima i lajkovima, ona sigurno muči mnoge 20-ogidišnjake.

Dragi Dipak,

trenutno sam u dvadesetima i bez automobila, konkretnog posla, mobilnog telefona i iskreno, bez želje da živim po standardima koje je društvo postavilo. Mnogi bi rekli da je ovo iskrivljena životna perspektiva, ali ja osećam u srcu kako i treba da živim bez svih ovih stvari. Ne bojim se, iako je to bilo mišljenje isprva, nego nakon duge itrospekcije jednostavno ne osećam potrebu niti veliku želju za svim tim stvarima te me zanima šta vi mislite o tome.

Da li ovo u redu? Da li je pogrešno to što iz dubine duše želim samostalno da postavljam životne standarde? Svi oko mene misle da grešim i iskreno to me muči. Najveća želja mi je da čovečanstvo napreduje, ali mislim da to neće biti moguće sve dok smo uslovljeni društvenim standardima. Šta da radim?

Kako da razumemo glas istinskog sebe…

Odgovor:

Nije samo “okej” živeti život po svojim pravilima; autentičnost je takođe i najsigurniji način kako jedna osoba može stvarno nešto da promeni. To znači biti povezan sa suštinom sopstvenog bića i tako pronalaziti vrednosti, uputstva, iz sebe samog, umesto preko medija, reklama ili kroz socijalna očekivanja. Jednostavno osluškivanje i život po sopstvenim merilima, prateći pokazatelje iz duše je sve što je potrebno da bi postali nosilac pozitivne promene za čovečanstvo.

S ljubavlju,

WordPress Themes