Nad herpes z naravnimi rešitvami

Herpes se začne kot srbeč vročičen občutek v ustnici, počasi se naredi mehurček, ki buhti in se jih morda razvije še več. Mehurček se čez dan ali dva začne sušiti, počasi nastane krasta, ki lahko traja tudi teden ali več. Madež na ustnicah zaradi herpesa pa lahko ostane še zelo dolgo. Herpes simplex tipa ena je moteč, ustnica boli, pa še grdo izgleda. Po nekaterih ocenah se s herpesom sreča kar četrtina odraslih. Najpogosteje se herpes pojavi na ustnici, pri nekaterih nesrečnežih pa se lahko razširi na lica, nos in brado. Virus herpesa ima po nekaterih podatkih kar devetdeset odstotkov ljudi, a se pri večini nikoli ne pojavi.

Herpes

Virus herpes se prenaša s stikom okužene telesne tekočine z zdravo kožo. Bolniki so kužni v prvih dneh obolenja. Ko se ta oseba enkrat z virusom okuži, ostane virus v telesu do konca življenja. Najpogosteje se virus pojavi ob oslabljenem imunskem sistemu, ponavadi tedaj, ko zbolimo. Zato se bo v prihajajočih mrzlih mesecih najverjetneje pojavljal še pogosteje. Nekateri imajo tako oslabljen imunski sistem, da se herpes kar pojavlja in pojavlja in si ustnice sploh ne opomorejo. Zato poskrbite za okrepljen imunski sistem, jejte zdravo hrano, veliko pijte, poskrbite za velik vnos vitaminov, redno se gibajte in veliko spite. Poskrbite pa tudi za srečne in sproščujoče trenutke. Herpes se pogosto pojavi tudi ob prebavnih mornjah, stresu, po kakšni operaciji, ob menstruaciji. Izzove ga pa lahko že blag prehlad. Morda ste med tistimi desetimi odstotki ljudi, ki v sebi še nimajo herpesa. V tem primeru je najboljša preventiva redna higiena, pogosto umivanje rok in uporaba dezinfekcijskih sredstev. Če ima herpes vaš partner, se izogibajte poljubom in stikom z njegovimi telesnimi tekočinami. Zelo pa pazite, da se virus ne prenese na oči, ali ne okuži malega dojenčka, saj je v tem primeru lahko izjemno nevaren.

Herpes – kako si pomagamo sami?

Ko dobite herpes, oziroma ko začutite vročo srbečico na ustnici, lahko preizkusite naravne pripravke. Mesto si razkužite z žganjem in ga pustite pri miru. Čez čas pa z vato nanesite na mesto ohlajeno črno kavo. Postopek večkrat ponovite in herpes se bo nehal razvijati in se širiti v vse smeri. Proti virusu herpesa deluje tudi mrzlo okolje … bolj kot je vroče, boljše pogoje ima. Zato si na mesto lahko položite obkladek, led ali le nekaj mrzlega iz hladilnika. Pripravite si tudi koncentrat iz melise, ki dokazano zavira pojav virusa. Meliso pustite teden dni v alkoholu, nato alkohol precedite. Kapljice koncantrata ob prvih znakih herpesa vtrite na prizadeto mesto. Po nekaterih ocenah, naj bi proti herpesu pomagala tudi svež česen ali sveža čebula. Narežite košček in ga vsaj deset minut držite na mestu. Na mesto, kjer se začenja delati herpes, nanesite nekaj soli, ki bo prav tako zavirala širjenje. Če imate doma aloe vero, odščipnite košček njenega lista in gel v njem namažite na mesto herpesa.

Ko se herpes že razvije pa ga mažite z naravno kremo iz ognjiča. Lahko pa tudi z oljčnim ali konpljinim oljem. Lahko poizkusite tudi z medom, saj vsebuje sladkor, ki iz herpesa vleče vlago in tako onemogoča bakterijam, da bi se razmnožile. Vsebuje pa tudi hidrogen peroksid, ki deluje kot dezinfekcijsko sredstvo, deluje protivnetno in je rahel analgetik. Nekateri strkovnjaki trdijo celo, da zmanjša možnost nastajanja brazgotin. Podobno kot med, deluje tudi propolis. Če ga imate doma, poizkusite še z njim. Da kraste po herpesu ne bodo preveč bolele, ga lahko mažete tudi z vazelinom ali kakšno mastno kremo.

WordPress Themes