Mehčalec in vsi načini njegove uporabe

Ste vedeli, da edini način uporabe mehčalca še zdaleč ni zagotavljanje mehkega in dišečega perila? Poglejte, kako vam doma še lahko pride prav.

Za osvežitev prostora. Če ne želite zapravljati denarja za razne osvežilce zraka, ga izdelajte sami: v plastenko z razpršilom nalijte vodo in mehčalec v razmerju 1:3. Z mešanico poškropite zavese, preproge in druge tkanine v domu. Na takšen način lahko osvežite tudi notranjost vašega avtomobila.

Za premagovanje statične elektrike. Da bi preprečili hitro kopičenje prahu na televiziji in drugih površinah, kamor ga privabi statična  elektrika, zmešajte mehčalec ter vodo v razmerju 1:1, nekaj kapljic tekočine kanite na krpo in z njo obrišite elektronske naprave. Tako boste preprečili pojav statične elektrike, površine pa bodo zato dlje brez prahu.

Za sijaj gladkih površin. Zmešajte kozarec mehčalca s štirimi kozarci vode in mešanico vlijte v plastenko z razpršilom. Poškropite krpo za brisanje prahu in očistite z njo keramične ploščice, kabino za prhanje, ogledala ter druge gladke površine. Nato jih obrišite še s suho krpo in jim zagotovite izjemen sijaj.

Za odstranjevanje starih tapet. Včasih je odstranjevanje teh zelo trdovratno. Lažje bo šlo, če boste na delček, ki se močno drži stene, položili gobico, ki ste jo namočili v mešanico enega dela mehčalca ter treh delov vode. Počakajte 20 minut in nato jo boste zlahka odstranili s stene.

Negovani čopiči in valjčki za pleskanje. Veliko mehkejši bodo, če jih boste temeljito sprali pod tekočo vodo, na koncu pa namočili še v vodi, ki ste ji dodali nekaj kapljic mehčalca. Ko se bodo posušile bodo povsem mehki ter pripravljeni na novo uporabo.

Avtorica: M. F.

WordPress Themes