Kruhov narastek

Iz starega kruha lahko pripravimo številne jedi, tudi sladice, zato ga nikar ne mečimo stran. Okusen narastek lahko obogatimo s številnimi dodatki, privoščimo pa si ga za malico, kosilo ali večerjo z veliko skledo sezonske solate.

Sestavine za 4 osebe

Priprava

  • Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Globok pekač za narastke dobro namastimo z maslom. Kruh narežemo na približno 1 cm velike kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Vejice peteršilja oplaknemo pod tekočo vodo, dobro otresemo in sesekljamo.

  • V ponvi segrejemo olje, na katerem med mešanjem pražimo čebulo toliko časa, da se zmehča. Čebulo med praženjem rahlo posolimo. Dodamo peteršilj, dobro premešamo in ponev odstavimo.

  • Kruhove kocke stresemo v skledo. V manjši skledi z ročno metlico zmešamo jajca, mleko, smetano, sol in poper. Zmes prelijemo po kruhovih kockah. Sestavine v skledi s kuhalnico dobro premešamo, da se vse kocke kruha enakomerno navlažijo. Na koncu vmešamo še mešanico prepražene čebule in peteršilja.

  • Zmes iz sklede pretresemo v pripravljen pekač in jo s kuhalnico enakomerno razporedimo. Pekač za približno 30 minut potisnemo v ogreto pečico, da narastek lepo naraste in se po vrhu zlato rjavo zapeče.

  • Pekač z narastkom vzamemo iz pečice in počakamo nekaj minut, da se malo ohladi, nato ga serviramo na krožnike in postrežemo s skledo solate.

WordPress Themes