Kriminalci pri koritu so nam že vzeli zelišča, zdaj nam hočejo vzeti še semena (in vodo) Zdravje

Tovrstna sporočila so prispela od večjega števila ljudi. In prav je, da zadeva kroži, da se ne bo ponovilo tisto, kar se je zgodilo z zdravilnimi rastlinami.

V kolikor niste seznanjeni z zgodovino Codexa Alimentarius, priporočam branje naslednjih člankov:

http://wearechange.si/hrana-in-depopulacija-ozn-prevzema-mednarodno-oblast/

http://wearechange.si/hrana-in-depopulacija-prevare-in-resitve/

http://wearechange.si/nove-norosti-iz-eu-zakonsko-dolocili-da-voda-ne-preprecuje-dehidracije/

http://wearechange.si/se-je-ze-zacelo-nova-zelandija-je-prepovedala-da-bi-si-ljudje-pridelovali-lastno-hrano/

http://wearechange.si/depopulacija-mokre-sanje-elite-sveta/

Ob tem boste hitro spoznali, da so stvari, kot so samopreskrba, gensko spremenjena hrana, pesticidi, pitna voda (vodotoke in morja so nam korporacije že tako ali tako odvzele brez vprašanj in jih onesnažile za svojo lastno korist …), semena in vse ostalo tesno povezani in so del plana, kako nas narediti bolne in nemočne. Kmete, ki jih lahko kadarkoli žrtvujejo na šahovnici zaslužka. Če ostaneš povrhu še brez hrane – ne le brez biološko pridelane hrane, ki je edina hrana, katera bi se sploh smela prodajati, ampak brez vsake – potem se tudi upirati več ne moreš.

Videli smo, kaj se je zgodilo, ker se ni dovolj velik del prebivalstva zavedel zločinskih odredb Codexa alimentarius in tako smo v Evropi ostali brez prehranskih dopolnil, vsaj brez takšnih po ugodni ceni in v odmerkih, ki bi za terapevtske namene še kaj pomenili. Se bo to zgodilo tudi z vodo, s semeni in vsem ostalim? Iskreno upam, da tega ne bomo dopustili.

Še zlasti, ker je skupni imenovalec te umazane zgodbe Monsanto. Stara semena bi ukinili, prepovedali, odvzeli – kakorkoli ta nesramni brezobzirni rop že poimenujemo. Nova pa bodo v lasti Monsanta in jih bomo mastno plačevali; kupovati jih bo treba vsako leto znova, pa še gensko spremenjena bodo, da bomo kmalu vsi umirali od tumorjev kot podgane iz njihovih poskusov.

PROSIM NE SPREGLEJTE! PREBERITE ČLANKE IN PODPIŠITE PETICIJO – NATO PA OBVEZNO POVEJTE NAPREJ. ZDAJ GRE ZARES. DANES VODA, JUTRI SEMENA, POJUTRIŠNJEM ZRAK IN PATENTIRANJE GENOV IZ VAŠEGA TELESA, DA TUDI TELO NE BO VEČ VAŠA LAST. KJE SE BO KONČALO?

PODPIS PETICIJEProsim razširite to vest in spodaj navedeno peticijo med vsa društva, prijatelje in znance. Ne smemo jim tega dovoliti. EU zopet posega po naši pravici do posedovanja in menjave avtohtonih semen.

https://www.openpetition.de/petition/online/ogroena-raznovrstnost-semen-proti-uredbi-eu-o-semenih-v-korist-semenarske-industrije

Gre za več zločinov hkrati: Prvi je zloraba oblasti – EU ni tukaj zato, da se ubada s takšnimi rečmi, še najmanj pa da se z njimi ubada z izrecnim namenom, da oškoduje ljudi in omogoči okoriščanje globalnih megakorporacij. S čimerkoli se Komisija EU že ukvarja, bi to moralo biti izključno v korist prebivalcev, sicer takšna Komisija EU ne velja in se spremeni v tolpo kriminalcev. Ker tolpi kriminalcev nikoli nismo zaupali oblasti, nam ne more več ukazovati. Drugič, naša domača semena niso v njeni pristojnosti. Oziroma nas o tem, ko smo v EU vstopali, ni nihče obvestil; sami pa si te pristojnosti, ki je naša prirojena pravica – tako kot pitna voda, zrak, zdravilne rastline in gensko nespremenjena, naravna hrana – tudi ne morejo vzeti. Tako kot vam ne morejo vzeti vašega avtomobila, vašega televizorja, vašega stanovanja ali vaših otrok. Ali lahko predpis iz EU človeku v neki državi članici odvzame parcelo, vrt, njivo …, ki je pisana na njegovo ime? Ne more.

In če nam vzamejo semena, je to ravno tako, kot če bi nam vzeli zemljo.

Če bi prebivalci držav članic EU ob vstopu v EU vedeli, da obstaja takšna pristojnost nad semeni in tak plan, vanjo nihče ne bi vstopil. V trenutku, ko začne vodstvo neke prostovoljne skupnosti držav sploh razmišljati o tako nezaslišanih blaznostih, da bi nam pobrali hrano, taka skupnost izgubi pravno moč, ker so bili člani vanjo zvabljeni s prevaro.

Tretjič, prepoved tudi trgovanja s semeni in hrano, pa prepoved pridobivanja semen iz lastnega pridelka … tukaj človeku sploh zmanjka besed. Kultiviranje zemlje in pridelava lastne hrane je eden temeljev človeške civilizacije in lahko samo ponovim: tiatega, ki si domišlja, da lahko to odvzame – da lahko kaj takšnega tudi samo pomisli ali izreče – je treba dosmrtno zapreti v ustanovo za duševne bolnike, saj njegovi blaznosti ni pomoči. In četrtič, odvzem naravne, lastnoročno pridelane hrane je tudi napad na naše zdravje in preživetje. Če bi nekdo človeka napadel z nožem in ga zabodel do smrti (umiral pa bi počasi in po obrokih …), dogodku pa bi prisostvovalo več milijonov prič, bi ga spoznali za krivega in ga zaprli. O tem ni dvoma. Plačati pa bi moral tudi civilno odškodnino. Kriminalce EU je torej treba zapreti v zapor (menda imajo tudi zapori kakšne norišnice?) in oglobiti. Pa bomo videli, ali si bo še kdaj kdo upal predlagati kaj podobnega.

NE DOPUSTITE, DA BI SVOJO ZLOČINSKO NAKANO URESNIČILI. UKREPAJTE!

Kaj so zapisali nekateri podpisniki peticije:

Hočem le zdravo živeti. Nihče mi ne more predpisovati, kaj bom jedel.

Želim si visokovredne naravne prehrane.

Kaj bomo jedli, je naša odločitev.

Zavzemam se za ohranjanje domačih sort.

Preberite več o tej tematiki:

  1. 1. Članek in video spletne strani 24ur.com – Nam bodo vzeli edino sredstvo v boju proti lakoti? (spodaj)
  2. 2. Članek  EU nam želi odvzeti pravico do semen, njihove menjave, pridelavo sadja in zelenjave na vrtovih (spodaj).
  3. 3. Pismo EU parlamentu in ugovor proti uredbi o semenih (datoteka v prilogi tega sporočila).
  4. 4. Sporočilo slovenske Fundacije za ohranitev semen : Izjava Fundacije za ohranitev semen medijem
  5. 5. Hrvaški članek na naslednji povezavi: http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/85629-zelite-saditi-vlastito-povrce-e-pa-to-vise-nece-ici-kazu-u-eu.html

Podpišite peticijo in povejte naprej!  © Zdravje PovejNaprej

Nam bodo vzeli edino sredstvo v boju proti lakoti?

http://www.24ur.com/novice/slovenija/nam-bodo-vzeli-edino-sredstvo-v-boju-proti-lakoti.html

Ljubljana, 29.04.2013, 13:48 | Nina Šašek Kocbek

Zadnjih nekaj dni smo priča številnim opozorilom, da nam hoče Evropska unija z uredbo odvzeti pravico do semen in njihove menjave. Strokovnjaki svarijo, da to pomeni izumrtje avtohtonih sort semen.

Video – Iz 24UR ZVEČER: EU ljudem jemlje semena

Fundacija za ohranitev semen opozarja, da morajo semena ostati v rokah ljudi. Dekan Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru Mario Lešnik je glede sprememb in dopolnitev uredbe EU o rastlinskem razmnoževalnem materialu dejal, da na fakulteti ocenjujejo, da sprejetje uredbe v obstoječi obliki prinaša nesprejemljiva tveganja za neodvisnost Slovenije v segmentu avtonomnega zagotavljanja semen rastlin. Sprejetje omenjene uredbe po njegovem mnenju pomeni ogrožanje izmenjave in vzdrževanja semen avtohtonih sort, s tem pa posledično izumrtje avtohtonih sort semen. Ogrožen je tudi razvoj ekološkega kmetijstva.

image001Semena morajo ostati v rokah ljudi, opozarjajo strokovnjaki, ki se sprašujejo, ali je res nujno, da (p)ostanemo sužnji podjetij, ki nam bodo ponujala semena, iz njihove ponudbe pa bo odvisna pestrost naših polj in vrtov. (Foto: Thinkstock)

Z izgubo semen avtohtonih rastlinskih vrst nam preti visoka stopnja prehranske odvisnosti, čemur se želimo vsekakor postaviti po robu.

Dekan mariborske fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, Mario Lešnik

Lešnik opozarja, da lahko predlagan sistem preko monopola velikih tujih podjetij pripelje do popolne tuje prevlade nad semeni, kar ogroža biodiverzitetno in prehransko neodvisnost posamezne države. Lešnik še opozarja, da v Sloveniji trenutno nimamo dovolj učinkovitih sistemskih mehanizmov za nevtralizacijo negativnih učinkov uredbe. “Predlagan sistem pomembno omejuje pravico in legitimnost ljudem, da razpolagajo z naravno dobrino, semeni, ki ni nič manj pomembna, kot voda, zrak in zemlja,” opozarja profesor Lešnik.

Semena avtohtonih rastlinskih sort so izvor lokalne tradicije, saj imajo lastnosti in identiteto krajine, so izvor biološke raznovrstnosti in imajo odlične reproduktivne lastnosti, zato so naše kulturno in naravno bogastvo, še dodaja Lešnik.

Varuhi semen v boj za naše pravice

Svobode semen ne damo in nikakor ne bomo dopustili patentiranja in uniformiranja starih, tradicionalno pridelovanih sort kulturnih rastlin!

Varuhi semen

Da uredba brutalno posega v pestrost kulturnih rastlin ter pravice kmetov in potrošnikov do svobodne izbire in zdrave prehrane, opozarjajo tudi Varuhi semen. “Še enkrat smo soočeni z bitko, v kateri se moramo vsi mi potrošniki, kmetje, vrtičkarji in ljubitelji narave boriti za naše pravice,” opozarjajo Varuhi semen, ki so že naslovili odprto pismo na evropskega komisarja za okolje Janeza Potočnika, v pismu pa ga pozivajo, da zavzame kritično pozicijo angažirane civilne družbe in 6. maja glasuje proti predlogu Generalnega direktorata za varno hrano in zdravje potrošnikov o sprejemu zgoraj omenjene uredbe.

image002Uredba vsebuje tudi člen o prepovedi medsebojne menjave rastllinskega razmnoževalnega materiala, kar je po mnenju Varuhov semen brutalen poseg v svobodo posameznika. (Foto: Thinkstock)

Hkrati pozivajo vse posameznike in posameznice, da se jim v tem boju pridružijo in svoje nestrinjanje s politiko v prid semenarskim konglomeratom izrazijo s podpisom vseevropske peticije, ki je dostopna na spletni povezavi.

Ustanoviteljica Zelenega kroga Karmen Valenti opozarja, da je seme bogastvo in edino sredstvo v boju proti lakoti. Slovenija pridela samo 10 odstotkov svojih potrebnih semen in samo tretjino potrebne hrane. “Mi pa ne želimo biti odvisni, temveč želimo biti samooskrbni z lastno pridelano zdravo hrano,” opozarja Valentijeva. Njihovim stališčem se pridružujejo tudi v Ekocivilni iniciativi Slovenije, kjer poudarjajo, da mora izmenjava semen med vrtičkarji in kmetij ostati prosta.

EU nam želi odvzeti pravico do semen, njihove menjave, pridelavo sadja in zelenjave na vrtovih

EU ŽELI REGULIRATI PRIDELAVO SADJA IN ZELENJAVE NA VRTOVIH

Evropska komisija želi v prihodnosti predpisati kmetom in vrtičkarjem uporabo enotnih semen. Stare in redke sorte skoraj nimajo možnosti da bi dobile dovoljenje, gojenje le-teh bo kaznivo četudi v zasebnem vrtu.

Komentar pod sliko: Raznolikost živil in drobnostrukturirano poljedelstvo se bo omejilo z načrtovano odredbo EU.

Komisija EU dela na novi regulativi evropskega semenskega trga v obliki odredbe (pripravljen dokument EU v originalu, angleško). S tem se bo opravnomočila odločitev Evropskega sodišča iz julija 2012: Kmetje smejo odslej prodajati samo uradno dovoljena semena. Doslej so bile stare in redke sorte semen, ki so se vzgajale v nekoč zasnovanih izmenjevalnih
gospodarstvih in se trgovale večinoma v majhnih količinah, izvzete. Če se bo izteklo po načrtih komisije, ne bodo smeli mali kmetje in zasebniki svojega pridelanega semena niti podariti več.
S tem se mnoge konvencionalne sorte zelenjave in žita ne bodo več pridelovale, kritizirajo avstrijske okoljske organizacije. Obvezna registracija vseh sort bo pripeljala do popolnega poenotenja. Drobnostrukturirano kmetijstvo je s tem popolnoma izključeno iz prodajanja semen, pravi priloženo besedilo v skupni peticiji Arche Noach in Global 2000. Zanje so postopki odobritve za semenske sorte povezani z nepremagljivimi birokratskimi in finančnimi ovirami. Ob tem se zaščitniki okolja bojijo strogega uradnega nadzora. Pri menjavi neodobrenega sortnega semena grozijo visoke kazni. Od tega normiranja bodo profitirali prehrambeni koncerni, ki si že sedaj delijo večinski delež semenskega trga:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/04/19/zwei-millionen-menschen-kaempfen-gegen-monsanto/

Že leta se lobiji agrarne industrije v Bruslju trudijo ustvariti okolje/voljo v smeri naslednjega koraka za semenski kartel. Cilj je kontrola kompletne produkcije živil preko nekaj velikih koncernov. Že danes so majhni pridelovalci s pomočjo prijav Monsanta&Co prisiljeni kupovati izključno njihova semena. V prihodnosti sedaj grozijo tudi upravne kazni.
Potrošnik odslej ne bo imel skoraj nobene izbire, kaj bo pristalo na njegovem krožniku, piše v odprtem pismu komisiji in parlamentu EU več kot ducat evropskih okoljskih organizacij. Manj raznolikosti pomeni tudi manj barv in okusov in s tem slabšo kvaliteto živil. Zahteva se popolna preusmeritev trenutno potekajočega reformnega procesa. Uporabnikom semen je potrebno ponuditi večjo sortno izbiro, še posebej vrste, ki so prilagojene na lokalne pogoje. Posledice tega bi bile, da bi se poraba pesticidov, gnojil in vode zmanjšala, s tem pa bi se omejilo onesnaževanje vode in tal.

Iniciative okoljskih organizacij ali Zelenih v Avstrijskem nacionalnem svetu pa bodo verjetno brez učinka tako dolgo, dokler ne bodo proti napovedani odredbi nastopile tudi ostale članice EU. Trenutno sklep še ni izvršen. Komisija EU bo predložila sklep 6. maja 2013, potem pa se morajo z njim ukvarjati članice EU. Če bo parlament dal odredbi prosto pot, potem tudi zasebniki ne bodo smeli več širiti svojih pridelkov zelenjave in sadja, če ne bodo ustrezali normam EU (željam Monsanta).

Za pomanjkljivo demokratično legitimacijo EU je značilno, da se takšne temeljne odločitve izvajajo, ne da bi prebivalci karkoli vedeli o tem. Ko je odredba enkrat sprejeta, so živilski koncerni na pravni strani in prebivalci v defenzivi bodo imeli velike težave odpraviti zakonsko regulativo.

Poslanci Evropskega parlamenta predloga odredbe menda niso niti prebrali. Oni kupujejo hrano v supermarketih …

Preveden dokument: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/04/23/eu-will-anbau-von-obst-und-gemuese-in-gaerten-verbieten/

Pridruži se boju proti uredbi EU o rastlinskem razmnoževalnem materialu, s katero želijo zasužnjiti semena in sadike ter s tem celotno prehransko verigo. S podpisom peticije na https://www.openpetition.de/petition/online/ogroena-raznovrstnost-semen-proti-uredbi-eu-o-semenih-v-korist-semenarske-industrije#googtrans%28de|sl%29 odločno izrazi svoj NE krempljem semenarske industrije – beri Monsanta  in poskrbi za lepšo in boljšo prihodnost.

Sorodne Objave:

WordPress Themes