Konopljino olje mu je pomagalo pri aritmiji srca

Konopljino olje – Revija Narava zdravi – Aritmija srca

Konoplja velja ob sezamu za eno najstarejših kulturnih rastlin, ki ima zaradi snovi, ki jih vsebuje, poseben pomen tako v prehrani kot zdravilstvu. Konopljina semena so, kot lahko zasledimo že v starih kitajskih zapisih, uporabljali pri zastrupitvah, prebavnih težavah, ženskih težavah … pa tudi pri kožnih obolenjih in izpadanju las. Uporabo semen in korenin so priporočali tudi veliki zdravilci v antičnih časih. In če ne bi bilo te nesrečne indijske konoplje, iz katere pridelujejo mamila, industrijske konoplje zagotovo ne bi prepovedali in njenih semen ne bi izgnali iz jedilnikov prebivalstva. Na srečo pa je pri odgovornih ljudeh vendar le prevladal razum in industrijska konoplja se počasi vrača tja, kjer ji ne mesto. V prehrano, zdravilstvo, industrijo.
In tako je tudi na naše mize prišlo hladno stiskano konopljino olje, ki vsebuje vrsto snovi, ki nam pomagajo ohranjati zdravje in jih ne najdemo v nobenem drugem živilu. Konopljino olje med drugim vsebuje zelo redko gama-linolensko kislino, ki jo sicer vsebuje tudi materino mleko. Ta kislina pa pospešuje tvorbo živčnih celic v možganih, pomaga pri diabetični neuropatiji, multipli sklerozi, zavira pa tudi nastanek arterioskleroze. Še bolj pa so pomembne raziskave, ki kažejo, da prav ta kislina omejuje encim, ki naj bi povzročal metastazne tvorbe oziroma raka. In zato se že obe maščobni kislini, ki sta v konoplji alfa in gama – linolenska uporabljata pri zdravljenju rakavih obolenj. Semena, s tem pa tudi olje, vsebujejo veliko B-vitamina, predvsem B1 in B2 in E vitamin. Pa veliko kalija, magnezija, kalcija in železa. Vsebujejo pa tudi vseh osem potrebnih aminokislin, ki jih naše telo ne more proizvajati, so pa za naše življenje in zdravje izjemno pomembne in jih dobivamo s hrano. Da je konopljino olje še kako pomembno za zdravo življenje, je že pred časom spoznal tudi 35-letni Drago Balaban. »Konopljino olje sem v bistvu začel piti zaradi počutja,« pravi. »Da mi pa v resnici pomaga, sem ugotovil šele, ko sem ga nehal piti oziroma, ko mi ga je zmanjkalo. Dobra dva tedna ga nisem pil in ponovno so se pojavile težave s srcem. Splošni zdravnik je ugotovil, da imam aritmijo, da mi torej srce neenakomerno bije. In to res ni prav prijeten občutek, ko ti začne srce nenadoma biti drugače kot bi moralo oziroma kot pričakuješ. Do takšnih napadov je prihajalo tudi večkrat na dan, ob različnih urah, ne glede na to, kaj sem počel. Splošni zdravnik me je zato poslal na specialistični pregled, kamor pa potem nisem šel, ker se je moje srce umirilo. Zaradi pitja konopljinega olja. Ko sem ga ponovno začel uživati, dvakrat na dan po eno veliko žlico, je aritmija izginila. Zato bi priporočal konopljino olje vsem, ki imajo težave s srcem ali ožiljem. Pa ne samo tistim. Ko sem si malce pobližje ogledal, čemu vse služi konopljino olje, sem ugotovil, da znižuje visok krvni tlak, vzpostavlja ravnovesje v telesu, preprečuje srčna obolenja, vpliva na zniževanje in presnovo holesterola, pomaga pri različnih črevesnih vnetjih, pri ulkusu, pri vnetjih mehurja, pri putiki in pri revmatoidnem artritisu. Izboljšuje imunski sistem, blaži bolečine, zato se priporoča pri tudi pri bolnikih z rakom in aidsom. Blagodejno pa vpliva tudi na številne alergije in poskrbi za lepšo, bolj zdravo kožo. Olje namreč lahko uporabljamo tudi zunanje. Prav tako pomaga pri celjenju kože po opeklinah ter pri luskavici in drugih infekcijah kože.
Sam pa sem se prepričal, da pomaga tudi pri hujšanju in ohranjanju telesne teže. Nisem prepričan, da bi mi uspelo shujšati za 17 kilogramov, če ne bi pil konopljinega olja oziroma, da bi mi to težo uspelo obdržati, glede na to, da ne pazim na prehrano.
In sploh nisem edini, ki je prepričan v to.«
Sicer pa hladno stiskano konopljo olje, ki ga nikoli ne smemo pregreti nad 180 stopinj Celzija, pomaga tudi pri nespečnosti in pri migrenah, poskrbi za hormonsko ravnovesje in blaži predmenstrualne simptome in simptome menopavze. Ugodno vpliva na živčni sistem in pomaga pri depresiji in paničnih napadih. Vse bolj pa ga uporabljajo tudi bolniki z astmo, glavkomom in epilepsijo.

WordPress Themes