Kalijev askorbat zniža vrednosti rakavih celic

Kalijev askrobat z ribozo spremeni nivo oksidativnega stresa, ki je glavni spremljevalec večine rakavih obolenj.

KALIJEV ASKORBAT Z RIBOZO PRI ZDRAVLJENJU BECKWITH-WIEDEMANNOVEGA SINDROMA

Raziskavo koristnosti uporabe kalijevega askorbata je izvedel mednarodni inštitut za protirakave raziskave in univerza Stanford.

Beckwith-Wiedemannov sindrom je redka prirojena motnja v genskem zapisu za katero je značilna prekomerna telesna rast organov in nizka raven glukoze v krvi v prvih tednih otrokovega življenja. Za tem sindromom zboli le eden na približno 14 tisoč otrok. Nevarnost, ki spremlja to obolenje je večje tveganje za nastanek določenih vrst rakavih obolenj, posebej v prvih letih življenja. Znanstveniki so prvič do tedaj uporabili pri 3-mesečnem zdravljenju omenjenega sindroma kalijev askrobat z ribozo in spremljali nivo oksidativnega stresa, kot glavni spremljevalec večine rakavih obolenj.

To je prvo poročilo, ki prikazuje učinkovitost kalijevega askorbata pri zmanjševanju oksidativnega stresa, kot učinkovito sredstvo v boju proti eni izmed najbolj zahrbnih bolezni človeštva.

Znanstveniki so se pri zdravljenju bolnikov z Beckwith-Wiedemannovim sindromom, kjer je zelo visoka incidenca razvoja rakavega obolenja, poslužili dodatka kalijevega askorbata z ribozo.

Kalijev askorbat z ribozo se je kot močan antioksidant izkazal, kot učinkovito sredstvo pri zmanjševanju količine oksidativnega stresa in s tem povezano preprečitvijo mutacij dednega zapisa, ki lahko vodi v razrast neobičajnih, rakavih celic.

Prva pacientka, ki so jo zdravili s kalijevim askorbatom je imela že ob rojstvu prav vse znake Beckwith-Wiedemannovega sindroma, poleg tega so ji pri 11 mesecih odkrili tudi tumor. Odstranitev tumorja je bila sicer uspešna, vendar so ji kljub temu pri starosti petih let, izmerili izredno visoko vrednost oksidativnega stresa. Tudi ostalima dvema pacientkama so potrdili Beckwith-Wiedemannov sindromom, z zelo veliko nagnjenost k rakavim spremembam in ogromno oksidativnega stresa. Pri vseh treh pacientkah so nemudoma pričeli z zdravljenjem s kalijevim askorbatom. Po 3-mesečni terapiji je prišlo pri vseh pacientkah do močnega zmanjšanja oksidativnega stresa.

Kalijev askorbat se je izkazal kot izredno močan antioksidant, ki prepreči pojav predvsem neobičajnih – rakavih celic v telesu. Je povsem netoksičen za naše telo, v kombinaciji z ribozo pa je njegova učinkovitost še večja. Kalijev askorbat poveča koncentracijo kalija v celici, ki je nujen za obnovo vseh osnovnih fizioloških funkcij. Terapija s kalijevim askorbatom se je izkazala kot izredno učinkovita predvsem pri bolnikih po zaključenem kemoterapevtskem zdravljenju, kjer lajša vse stranske simptome in zelo hitro povrne telo v naravno ravnovesje.

Terapija s kalijevim askorbatom močno stimulira antioksidativni sistem v telesu, zaradi česar bi ga lahko uporabili kot učinkovito sredstvo pri zmanjševanju pojava rakavih obolenj pri bolnikih z Beckwith-Wiedemannovim sindromom.

Poleg tega daje kalijev askorbat veliko upanja v boju tudi proti številnim drugim boleznim, ki pestijo številne posameznike.

WordPress Themes