Kalij proti utrujenosti

Kadar se počutimo utrujene, brez energije ali izčrpane, če se tudi po počitku ne spočijemo in bi kar ves čas poležavali, nam verjetno primanjkuje minerala kalija.

Kalij je eden najbolj razširjenih mineralov v telesu in zelo pomemben za pravilno delovanje vseh celic, tkiv in organov. Je elektrolit, mineralna sol, ki skupaj z natrijem in klorom v celicah proizvaja elektriko. Je pomemben za delovanje srca in igra ključno vlogo pri živčnih impulzih ali pri krčenju mišice.

Simptomi pomanjkanja kalija v telesu:

Pomanjkanje kalija povzroča mišične krče, slabost, glavobole in migrene, nihanje razpoloženja, tesnobo, neenakomeren srčni ritem, zastajanje vode v telesu, nabiranje kilogramov predvsem okoli trebuha, vrečke pod očmi, napihnjenost, salbo prebavo, alergije in vnetja… Preprost postopek ugotavljanja pomanjkanja kalija je preiskava iz krvi, ki nam pokaže tudi vrednost natrija in nekaterih drugih elementov.


Če si želimo hitrih in učinkovitih rezultatov, je pomembno, da si izberemo kalij z dodatkom riboze, ki poskrbi, da se kalij popolnoma absorbira v celico.

Ni vseeno kakšen kalijev pripravek jemljemo, saj je velika razlika v absorbciji.

Dodatek kalijevega askorbata ima sposobnost popolne absorbcije, pomaga pri izpodrivanju natrija iz celic in skrbi za zdravo celično energijo. Prav tako uživajte veliko zelene zelenjave, ne pozabite na eno jabolko na dan, za kosilo si v pečici popecite krompirčeek s čebulo, papriko in paradižnički, zvečer pa ne pozabite na banano. Tudi sončnična semena so odličen vir kalija.

Naroči kalijev askorbat

Kalijev askorbat z ribozo je sol pridobljena z askorbinsko kislino, zlahka topna v vodi, ki se pridobiva s povezovanjem askorbinske kisline (vitamin C), D-riboze in kalijevega bikarbonata v čisti kristalni obliki.

Kaj je riboza?

Riboza ima pomembno vlogo pri metabolizmu.  Je sladkor, ki skrbi za 3 glavne funkcije v telesu.

Po potrebi se lahko pretvori v glukozo, lahko tvori pyruvat, ki je koristen pri tvorbi energijskega cikla, najpomembnejše pa je metabolični proces tvorbe adenosin trifosfata (ATP), glavnega vira energije, ki ga uporabljajo celice za normalno delovanje.

Kot prehrambeni dodatek v predpisanih količinah riboza zagotavlja znane prednosti s hitro obnovo energijskih nivojev v srčni in skeletnih mišicah. Dodatek riboze lahko pomaga srcu ponovno vzpostaviti energijo.

Riboza lahko zelo pomaga izboljšati kvaliteto življenja oseb, ki bolehajo za določene srčne bolezni in študije so pokazale direktni učinek na delovanje srca pri osebah, ki bolehajo za ishemijo.

Dodatki riboze lahko podaljšajo aktivnost ljudem, ki imajo probleme s cirkulacijo. Tako lahko hodijo hitreje in dalje in sploh lahko delajo več kot tisti, ki ne jemljejo riboze. Riboza ima tudi druge funkcije. Uporablja se pri tvorbi nukleinskih kislin kot je DNK (Dezoksi-ribonukleinska kislina) in RNK (Ribonukleinska kislina).

Tvori tudi vitamin B2 ali riboflavin. Poleg tega tvori ciklične nukleotide, ki uravnavajo elektrolitsko aktivnost celic. Riboza nima prav nobenih stranskih učinkov in bi se lahko uporabljala tudi v večjih količinah.

Kalijev askorbat z ribozo pomaga za ponovno uravnoteženje mehanizmov, ki vodijo v degenerativne procese in deluje tudi za krepitev imunskega sistema. Prisotnost riboze povečuje učinkovitost spojine zaradi svoje potencialne katalitične aktivnosti. Ker nima stranskih učinkov, je lahko jemanje le tega časovno neomejeno.

WordPress Themes