Kako uresničiti to, kar je navidez nemogoče

Knjiga Resnično čarodejstvo je knjiga o čudežih. Ne o čudežih v zvezi z drugimi ljudmi, temveč o vas, bralcu, in o tem, kako čudeže vzbuditi v svojem življenju. Predstavlja matrico, ki vam bo pokazala, kako živeti svoje življenjsko poslanstvo in vstopiti v višje zavedanje, v stanje, kjer živi resnična čarovnija.
*
NOTRANJA POT DO RESNIČNE ČAROVNIJE
*
To je zelo osebna knjiga. Sam sem zagledal pot k resnični čarovniji in potrudil sem se, da sem do podrobnosti opisal bistvene sestavine, ki so potrebne za življenje, napolnjeno s čudesi. Včasih sem »domneval«, zdaj »vem«, da čudeži resnično obstajajo.
*
V vaši notranjosti obstaja enotno polje neomejenih možnosti. Ko boste prišli v to območje zavedanja, boste odkrili čisto nov način doživljanja, ko je vse mogoče. V tem območju se dogaja resnična čarovnija, tu lahko pričnete uresničevati vse, kar iščete v svojem zunanjem, fizičnem svetu. Omejitve preprosto ne obstajajo več, in vedno ste lahko na pravem mestu ob natanko pravem času. Tukaj se zgodijo »neverjetne« sočasne in usklajene povezave z drugimi ljudmi, tukaj lahko domala berete misli ljudi okoli sebe. Tu lahko srečate natanko pravo osebo, ki vam bo ob pravem času pomagala napredovati po življenjski poti. Tu se pojavi vsakdo ali vse, kar je potrebno, da se izrazita obilje in polnost življenja. V tem območju višjega zavedanja začnejo uganke izginjati in vaši nameni vam postanejo jasni in razumljivi.
*
Prvi del knjige predstavlja temelj, na podlagi katerega se usmerite k temu območju neomejenih možnosti. Tu zagospodarite nad svojim intelektom in postavite oder za izražanje čudežev. Začel se bo potek, v katerem boste delali poskuse s to novo, čudežno usmerjenostjo in se čudili, kako se bo vaše življenje postavljalo v popoln red.
*
Drugi del knjige se osredotoča na uresničevanje tega, čemur ste se zavezali v svojem srcu. Vodi vas k dejanski manifestaciji čudežnega in k vsakodnevnemu bivanju na najvišji stopnji uravnoteženosti. Tu sem končal vsako poglavje s posebnimi predlogi.
*
OSMIŠLJANJE ŽIVLJENJA
*
Vse v tem vesolju ima smisel. Resnično, nevidna inteligenca, ki s smislom teče skozi vse ustvarjeno, teče tudi skozi vas. Vaše življenje ima poklicanost. Bistveno je, da si osmislite življenje, kajti samo tu se lahko razkrijejo čudeži. Spodbujam vas, da greste po poti, na kateri se prične izražati resnična čarovnija: spoznajte, da imate junaško poklicanost, in stopite v korak z njo.
*
Ko delujete iz notranjega spoznanja, ki vas nenehno spominja, da je smiselno in da si zaupate, da lahko delujete na podlagi tega smisla, lahko naredite samo pravo stvar.
*
Sam sem preživel velik del življenja v dvomih. Moral sem skozi trpljenje, da sem se naučil življenjskih naukov; popolnoma sem bil osredotočen na rezultate in nisem verjel v metafizične vzroke. Lahko rečem samo to, da so se mi čudeži začeli razkrivati takrat, ko sem našel svoj smisel.
*
RESNIČNA ČAROVNIJA, ČUDEŽI IN življenjski smisel
*
Čudeži ne izvirajo toliko iz obrazov, glasov ali zdravilnih moči, ki prihajajo k nam od drugod, temveč iz naše zaznave, ki je postala bolj pretanjena, tako da naše oči ugledajo ali ušesa zaslišijo nekaj, kar je vedno in povsod okrog nas in v nas.
*
Da, nekaj je vedno in povsod okrog nas in v nas. Ste pripravljeni osmisliti svoje življenje? Ste pripravljeni, da se vprašate: »Zakaj sem prišel sem?«
*
Ko boste začeli potovati proti smiselnemu življenju, boste stopili na ozemlje resnične čarovnije. Ko vidite smisel svojega življenja, resnično plujete z življenjem, in doživljate harmonijo, ki izvira iz tega, da se vam ni treba bojevati za nekaj drugega. Svetlejši postanete, v prispodobi in dobesedno. Čutite, da ste na varnem, in vaša dejanja izhajajo iz notranjega blagoslova pravilnosti in usmerjenosti. Dobili boste vso pomoč, ki jo potrebujete, ko se pripravljate na odkrivanje čudežnega in resnične čarovnije.
*
Pri ustvarjanju čudežev govorim o vsem, kar se vam je zdelo, da niste zmožni doseči, ker ste si postavili takšne omejitve. Sam sem moral v življenju prepotovati celo vrsto stopnic, vse v svojem srcu, preden sem lahko zapisal, da zaupam v svojo sposobnost izražanja tega, kar lahko imenujem samo čudežno. Čudežno zato, ker sem še pred kratkim, preden sem doživel to notranje prebujenje, mislil, da ga je nemogoče ustvariti in izraziti. Te stopnice vam ponujam zato, ker verjamem, da če delujejo zame, lahko prav gotovo delujejo za vsakogar.
*
Nekje globoko v sebi veste, da imate to vrsto moči. Čeprav morda ne slutite, kako bi jo uporabili ali kako bi se priključili nanjo, še vedno veste, da je v vsakem od nas nevidna navzočnost, povezana z ustvarjanjem čudežnega.
*
To je res, v vas je ta čudežna, nevidna navzočnost, o kateri pišem. Ni nekje zunaj vas in ni vam je treba iskati vse življenje. Živi v vas, v tistem nevidnem delu vašega bitja, kjer pravila, ki se nanašajo na materialni vidik sveta, kratko malo ne veljajo več. V vaši duši, v srcu ali v višjem jazu, umu, mislih ali kakor koli to imenujete, je vhod v svet čarovnije.
*
Ko boste obvladali notranjo pot, opisano v prvem delu knjige, ne boste več dvomili v to zavedanje.
*
SEDEM SPOZNANJ, POTREBNIH DA SE RESNIČNA ČAROVNIJA IZRAZI
*
Da se odprete za moč čudežnega, vam lahko pomaga sedem spoznanj. Ko jih sprejmete in ponotranjite, stopite na pot čarodeja:
*
1. V vas je nevidna življenjska sila, ki jo lahko spoznate. Ta vesoljna življenjska sila je razsežnost v vas, ki ne more umreti. Je tisto, kar vam omogoča, da zaznavate in doživljate svoje snovno telo in ta snovni svet, v katerem ste se začasno znašli.
*
2. Vaše misli so nekaj, kar nadzorujete in kar izvira iz vas, iz nečesa v vas, kar vam daje vašo človeškost. Vsa vaša preteklost in prihodnost sta v tem območju misli. Vaše misli ustvarjajo doživljanje vseh podrobnosti v vašem življenju. Čudeži se začnejo v prednicah vseh vaših dejanj – v mislih.
*
3. Omejitve ne obstajajo. Vse tisto, o čemer ste prepričani, da vas omejuje, je posledica tega, kako ste se naučili glede tega razmišljati.
*
4. Vaše življenje ima smisel. V vas je inteligenca, od katere se ne morete nikoli ločiti, in v vas je smisel vašega življenja.
*
5. Presezite svoje šibke točke, tako da jih pustite za seboj. Ne morete izničiti svojih šibkih točk in omejitev. Če se boste močno trudili, da bi presegli svoje samouničevalne oblike vedenja, ne boste dosegli notranjega sozvočja, ki ga potrebujete za ustvarjanje resnične čarovnije. Lahko pa se naučite, da pustite to stopnjo življenja za seboj in odidete skozi vrata v nov način bivanja.
*
6. Potem ko raziščete, kaj se vam zdi nemogoče, lahko spremenite svoja prepričanja. Za vsako spremembo – od bolezni do zdravja, od odvisnosti do izbire, od revščine do blaginje, od nerodnosti do dejavnosti, od nesrečnosti do sreče, od nezadovoljstva k izpolnitvi – stoji zmožnost, ki je del človekove narave.
*
7. Lahko se dvignete nad logiko. V vas obstaja nevidna razsežnost, duša, ki je za mejami vaših petih čutov. Ste bitje z več kot petimi čuti.
*
Ko se boste začeli zavedati svoje duhovne razsežnosti, bo vaše telesno življenje postalo navdušujoče v mnogih pogledih. Ustvarjanje čudežev bo v vašem duhovnem prebujenju, vendar pa se bo pokazalo tukaj in zdaj, v vsakdanjem fizičnem svetu. Le kot bitje duše se lahko dotaknete nevidnega dela sebe in to je ključ do čudežnega. Ta notranji nesnovni del je ustvarjalni duh. Postati človek duha pomeni postati čarodej in poznati blaženost resnične čarovnije.
*
NAŠI NAJVEČJI UČITELJI
*
Največji učitelji, ki so najbolj vplivali na človeštvo, so bili brez izjeme duhovni ljudje. V nobenem pogledu se niso omejevali na svojih pet čutov. Ti mojstri so bili čudodelci – tu so bili zato, da bi nas učili o neverjetni moči, ki biva v vsakomur od nas.
*
Vsi veliki učitelji so nam pustili podobno sporočilo: pojdi vase, odkrij svojo nevidno višjo razsežnost.
*
Tukaj ste, v življenju, namenjenem izkušanju resnične čarovnije:
Da bi se doživeli kot bitje z več kot petimi čuti
Da bi prišli v stik s svojo netelesno razsežnostjo
Da bi prišli v stik z notranjim vodstvom
Da bi našli zglede in tovariše na svoji poti
Da bi se naučili novih načinov povezovanja z drugimi
Da se ne bi osredotočali na obvladovanje
Da bi si dokazali, da niste sami
Da bi spoznali, kako so vas učili sovražiti
Da bi ostali osredotočeni na smisel in ne na rezultat
Da bi se po nepotrebnem ne bremenili s stvarmi brez vrednosti
Da bi se spoprijateljili z intuicijo in jo začeli negovati
Da bi ostali osredotočeni na tisto, za kar ste, namesto na tisto, proti čemur ste
Da bi se odmaknili od jeze in zagrenjenosti
Da bi razvili ljubeč, krepilen odnos do sebe
Da bi se razsvetlili
*
ŠTIRINAJST KLJUČEV, S KATERIMI USTVARIMO MISELNI OKVIR ZA ČUDEŽE
*
Vsi ti ključi lahko odklenejo vrata k čudodelnemu snovanju vašega vsakdanjega življenja. Vsak od njih izvira iz vaše nevidne razsežnosti. Ob vsakem ključu sem naštel predloge, kako ga udejanjiti v snovnem, vidnem svetu:
*
1. Zadržite svoje sodbe in nezaupanje.
2. V srcu si ustvarite prostor za resnično čarovnijo.
3. Potrdite, da ste neomejen človek.
4. Razvijte nov pogled na pojem intuicije.
5. Odkrijte skrivnost, ki sedi v središču in ve.
6. Naučite se, kako se učiti iz vedenja in zaupanja, ne iz dvomov in strahu.
7. Potrdite, da vaš namen ustvarja vašo stvarnost.
8. Izkusite predajanje in satori.
9. Naučite se ravnati, kot da že živite življenje, kot si ga predstavljate.
10. Živite najprej v skladu s svojim duhovnim jazom, šele potem s telesnim.
11. Poglobite se v tale paradoks: »Nikoli ne morete dobiti dovolj tistega, česar nočete«.
12. Od nikogar ne zahtevajte ničesar in negujte brezpogojno sprejemanje.
13. Začnite razvijati pristno moč.
14. Vsak dan gojite meditativno poglabljanje.
*
RESNIČNA ČAROVNIJA IN ODNOSI Z LJUDMI
*
Tudi vaši odnosi so del vašega življenjskega poslanstva. Vsako razmerje, v katerem ste.
*
Kako osmisliti svoje odnose
*
Če se premaknete k smislu in je vaše življenje osmišljeno, prav to odsevajo tudi vaši odnosi. Ko imate svoj smisel, z ljudmi ravnate popolnoma drugače – tako, da vam bodo postali veliko bližji, kot ste si kadar koli predstavljali, ko ste se še trudili, da bi se vedli po vašem okusu. To je paradoks. Več ko daste, več dobite; bolj ko skušate iz nečesa izsiliti svoj dobiček, manj uživate v tistem, za čimer si tako obupno prizadevate.
*
Da bi dosegli stopnjo resnične čarovnije, je potrebno iti onkraj ravni trpljenja in rezultatov, ter dobesedno živeti v skladu s svojim smislom. Tedaj bodo vaša razmerja seveda odsevala ta preobrat. Zgodilo pa se bo še več. Ko boste usmerjeni k duhovnemu partnerstvu z vsemi ljudmi, se vam bodo odpirali čudeži tudi na drugih področjih. Odkrili boste, da imate čudežne sposobnosti. Dotaknili se boste misli drugih ljudi in se povezovali z njimi po poteh, ki so nam nedostopne, dokler živimo v dvomu in strahu. Takšni občutki niso slučajni niti nadnaravni. So posledica tega, da živimo na višji ravni zavedanja.
*
Višja raven zavedanja, ki se začne razvijati med vami in drugimi, je popolna uporaba intuicije. Z njimi se sporazumevate na čisto drugih ravneh, kot je zgolj fizična.
*
Ko boste dosegali višje in višje ravni duhovnega zavedanja, boste odkrili, da je tisto, kar se vam je nekoč zdel čudež v enem odnosu, zdaj način, kako se vedete do vseh ljudi. Dosegli boste kraj, kjer ni resnično nobenih omejitev. Ta novi način bivanja v odnosih se širi po celotnem spektru stikov z vsemi ljudmi. Razširi se celo v odnos do živali, do življenja na tem planetu in v vesolju.
Povzeto iz knjige Resnično čarodejstvo: kako uresničimo to, kar je navidez nemogoče , avtor Wayne W. Dyer

WordPress Themes