KAKO TELOVADI HEIDI KLUM – HR.

Heidin osobni trener David Kirsch pripremio je za nju vrlo učinkovit program, koji je uključivao razne vježbe snage kao i aerobne vježbe. Ishod je bio brz – gubitak kalorija uz vrhunski tonirane mišiće, s naglaskom na mišiće trbuha i stražnjice. Probaj ove dvije vježbe koje je izvodila Heidi Klum.

Iskorači kao sumo borac

Napni trbušne mišiće i stani s nogama razdvojenim u širini ramena. Digni desnu nogu i pomiči je kružno slijeva nadesno. Zamisli da tom nogom u kružnoj kretnji želiš nekoga udariti. Spusti desnu nogu malo više udesno od početnog položaja i odmah čučni. Potom ustani, podigni desnu nogu i izbaci je u desnu stranu, kao da nekoga želiš udariti bočnim udarcem stopalom. Ponovi sve opisano 15 puta svakom nogom.

Hodaj kao čudnovati kljunaš

Uzmi loptu medicinku u obje ruke i podigni je iznad glave s ispruženim rukama. Čučni tako da su ti koljena u liniji s nožnim prstima. Izbaci stražnjicu unatrag što više možeš. U tom se položaju kreći prema naprijed i osjećaj kako ti se naprežu mišići stražnjice i prepona. Hodaj s jednog do drugog kraja sobe. Možeš i natrag, ako je soba mala. Izvodi ovu vježbu triput tjedno. Ako nemaš ugovornu obavezu da uskoro nosiš reviju, ne moraš vježbati jednako naporno kao Heidi.

Komentar Marina Bašića

Marino Bašić, prof. kineziologije i osobni kondicijski trener o dvije vježbe koje prakticira Heidi Klum rekao je: ‘Ovo su dvije odlične vježbe za noge za koje ne treba puno mjesta i rekvizita. Pogađaju mišiće i u dinamičnom i statičkom režimu rada. Oni koji će ih izvoditi neka naprave manje ponavljanja, ako nisu u formi i također neka paze na pravilno izvođenje vježbe. Nekima će zbog manjka fleksibilnosti biti teže izvoditi ove vježbe.’

Jabuka “ubojica” gladi

Heidi pazi i što jede. Ne jede prerađenu hranu, njezin jelovnik obiluje svježim voćem i povrćem te nemasnim bjelančevinama iz puretine i piletine. Česti mali obroci još su jedna taktika s kojima Heidi, kao i mnoge druge estradne zvijezde, smanjuju potrebu za unosom kalorija. Pet obroka dnevno održava nivo glukoze u krvi dovoljno visokim da se ne javi intenzivna glad. Mali su obroci povoljni i utoliko što manje opterećuju probavu. Heidini mali obroci uključuju svježe voće i zeleno lisnato povrće. Jabuke su njezino najubojitije oružje, jer donose vrlo malo kalorija, ali sadrže pektin, tvar koja zavarava mozak šaljući mu informaciju o sitosti. Ne daj da te zavaraju reklame koje je snimila za proizvođače brze hrane, jer ona ne konzumira ništa od toga!

WordPress Themes