KAKO SKRBETI ZA LASE PO 40. LETU

Leta ne prizanašajo niti lasem. S pravilnim vzdrževanjem lahko vaši lasje postanejo spet zdravi in sijoči.

V obdobju, ko prehajate v zrelejša leta, se lahko soočite še z eno težavo in sicer, da se vaši lasje tanjšajo, postajajo čedalje bolj suhi in neukrotljivi, lahko tudi izpadajo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko sami poskrbite, da bodo vaši lasje spet sijoči, lasne korenine pa zdrave.

Kakovostno striženje je ključ do uspeha, ko se začnejo lasje tanjšati, zatrjujejo strokovnjaki. Odločite se torej za krajšo frizuro, saj so tanki, dolgi lasje videti nezdravi in brez sijaja. Pomembno je, da se o dolžini in stilu pričeske posvetujete s svojim frizerjem oziroma dobrim stilistom, vendar se pozanimajte, koliko boste za to odšteli. Popolnoma odveč je, da se odločite za vrhunsko striženje, če ne nameravate pričeske tudi redno vzdrževati. Seveda morate po obisku frizerja sami poskrbeti, da se bo tanjšanje in izpadanje las ustavilo.

Kupite si ustrezne vitamine, ki spodbujajo rast las. Strokovnjaki tudi zatrjujejo, da svilene prevleke na vzglavnih blazinah preprečujejo lomljenje in izpadanje las. Kupite si krtačo z naravnimi ščetinami, vendar se ne češite prepogosto in pazite, da las ne češete, ko so mokri. S tem boste namreč preprečilo lomljenje las.

Suhi lasje potrebujejo več vlage

Zaradi pomanjkanja vlage z leti postajajo lasje čedalje bolj suhi, predvsem na lasnih konicah. Tudi koža potrebuje z leti čedalje več vlage in prožnosti, isto potrebujejo tudi lasje. Zato strokovnjaki priporočajo: če želite zdrave lase, poskrbite za čim več vlage.

Kako? Če si lase barvate, potem to storite v dobrem frizerskem salonu. Enkrat oziroma dvakrat na teden si privoščite oblogo za lase. Če si lase barvate doma, poskrbite, da ste si pobarvali celotno lasišče in ne le narastka. Če tega ne boste storili, barva las ne bo enakomerno porazdeljena.

Če imate skodrane in neukrotljive lase, jih zlikajte, vendar pred tem uporabljajte izdelke, ki lase ščitijo. Uporabljate izdelke iz kane! In nikar ne mislite, da morate sive lase nujno pobarvati! Sivi lasje so lahko videti fantastično in so trenutno zelo v modi.

Ste vedeli, da na dan izgubimo približno sto las, največ takrat, ko jih češemo mokre?

WordPress Themes