Kako se rešiti mrava u kući na prirodan način

Kako se rešiti mrava u kući na prirodan načinSa prolećem i letom se javlja sve više komaraca, insekata, a posebno mrava. Srećom, postoji mnogo načina da ih se rešimo, a najbolja stvar je što većinu stvari za eliminisanje mrava već imamo u svom domu. Predlažem vam par najefikasnijih i najjednostavnijih načina kako da ih se rešite.

Napravite svoje prirodno sredstvo protiv dosadnih mrava.

Kako se rešiti mrava u kući na prirodan način.

Sok od limuna. Pospite kritična mesta sveže isceđenim sokom od limuna. Limunska kiselina mravima smeta i čim je osete, udaljavaju se od nje. Iscedite limunov sok duž pukotina i u pukotine. Kao što smo rekli, mravi ne vole limunsku kiselinu.

Cimet. Eterično ulje cimeta nanesite po svim ćoškovima gde se mravi pojavljuju (to možete uraditi pomoću štapića za uši). Takođe, možete napraviti tečnost od pola litre vode i dve supene kašike cimeta. Dobijenom mešavinom poprskajte mesta gde se mravi nalaze. Ili naspite cimet na kritična mesta (pratite putanju mrava, odakle se pojavljiju). Mravi će brzo nestati. Ovo je proverena i delotvorna kombinacija.

Naprskajte mrave rastvorom sirćeta i vode (2:1). Nizak procenat ubija mrave bez bojazni da ćete uništiti nameštaj. Ovo je odličan način da se rešite mrava ako znate gde su.

Sirće možete koristiti na više načina. Njega možete sipati direktno na žarište (ukoliko ga pronađete). Garantovano uništava sve mrave i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje. Zatim, možete poprskati ćoškove i male rupe kombinacijom sirćeta i deterdženta za suđe.

Kako se rešiti mrava u kući na prirodan način.

Voda i deterdžent za suđe: Prokuvajte pola litre vode i dodajte 50 ml deterdženta za suđe. Mešavinu naspite u raspšivač i popskajte kritična mesta. Ovaj odlični  trik možete koristiti i za korov.

Soda bikarbona i šećer u prahu: Pomešajte jednake količine sode bikarbone i šećera u prahu. Smesu stavite na mesto gde se nalazi najviše mrava. Za par dana ćete ih sve uništiti.

Naspite crvenu ljutu papriku (ako nemate malu decu i kućne ljubimce) na putanju mrava. Crvena paprika će brzo ih oterati.

Nahranite mrave kukuruznim brašnom. Mravi će odneti kukuruz u svoja gnezda, ješće ga, ali pošto ne mogu da ga provare,  to će ih i ubiti. Kukuruzno brašno nije opasno za decu i kućne ljubimce.

Kreda: U svim poljoprivrednim apotekama možete jeftino nabaviti kredu za mrave. Jednostavno povucite liniju i ne brinite se, mravi se neće odvažiti da je pređu. Iscrtajte pukotine (ako ih imate) kredom. Kreda se zalepi u pukotinama a mravi ne vole kredu, odnosno ne vole kalcijum karbonat iz krede. Ovo će ih držati podalje od mesta gde ste naneli kredu.

Čitajte još: Kako se otarasiti bubašvaba zauvek.

WordPress Themes