Kako pozdravimo herpes na naraven način?

Herpes lahko pozdravimo tudi brez krem, le s pomočjo doma narejenih pripravkov.

Za herpes velja, da ga je treba začeti zdraviti takoj, ko začutimo, da nastaja. (PhotoXpress) Za herpes velja, da ga je treba začeti zdraviti takoj, ko začutimo, da nastaja. (PhotoXpress)

Kako najhitreje pozdravimo herpes?

Proti herpesu naj bi bili izjemno učinkoviti kava, čaj in alkohol – le kdo bi si mislil! V knjigi Zdravimo se z naravo za učinkovito zdravljenje herpesa priporočajo, da takoj ko začutiš začetne simptome herpesa – torej značilno ščemenje – na mesto položiš mokro filter vrečko čaja Earl Grey. Druga različica je, da na prizadeto mesto z vatirano palčko za ušesa naneseš ohlajeno črno kavo ali žgano alkoholno pijačo – na primer gin, vodko ali viski.

Odpravljanje herpesa z zelišči ali olji

Za zdravljenje herpesa naj bi bila zelo učinkovita tekočina, ki jo dobimo, če stisnemo ognjičeve cvetove in jo z vatko nanesemo neposredno na herpes. Nekateri trdijo tudi, da se herpes hitreje pozdravi, če ga namastimo, zato priporočajo, da ga namažeš z oljem iz kapsule z vitaminom A ali E, oljem, vazelinom ali cinkovo mastjo. Proti herpesu pa pomaga tudi hlajenje prizadetega mesta z ledom.

WordPress Themes