KAKO KOMUNICIRAMO PREKO E-MAILA – hrvaÅ¡ko in slovenski prevod z googlom

Tako kot v resničnem življenju in na internetu bi bilo lepo vedeti delovati. U sljedeč‡ih nekoliko rečenica napisat č‡u vam nekoliko korisnih savjeta. V naslednjih vrsticah vam bom napisati nekaj koristnih nasvetov. Kada bi se njih držali komunikacija bi nam ponekad bila zabavnija i efikasnija. Kje bi vodijo sporočil, da nas včasih bolj zabavno in učinkovito.

več‡a slova več črk manja slova manjšimi črkami ispiši članak natisni članek e-mail e-mail
-> -> ->

Vezane vijesti Sorodne novice

* Uskoro stiže nova verzija Gmaila Kmalu nova različica Gmaila
* E-mail marketing na uloženi dolar vrač‡a 43 E-mail marketing vloženih dolar vrne 43
* Avalon preuzeo riječki GEM Studio Avalon je Rijeka GEM Studio
* Domino efekt preuzeo portal Tulumarka.com Domino učinek preko portala Tulumarka.com
* Hakeri preko Nasdaqa ipak špijunirali direktore američkih korporacija? Hekerji nad Nasdaq še izvič‘ali na direktorjev ameriških korporacij?
* Trebate pouzdan antivirusni program? Potrebujete zanesljiv protivirusni program? Ne skidajte Security Sphere 2012 Ne odstranjujte Security Sphere 2012

Prvi i osnovni savjet: Ne šaljite e-mailom ništa što ne biste slali i klasičnom poštom te ono što i sami ne biste željeli primati. Prvi in ​​osnovni nasvet: Ne pošiljajte e-mail karkoli, da ne boste poslali mail, ter konvencionalnih in tisto, kar sami ne bi želeli prejemati. Kada ste savladali taj mali prvi korak možemo nastaviti s pravilima lijepog ponašanja na internetu konkretnije u e-mail komunikaciji. Ko ste obvlada ta majhen prvi korak, lahko nadaljujemo s pravili lepega vedenja na internetu, posebej na komunikacijah e-mail.

Naslov Naslov
SUBJECT (NASLOV) polje uvijek mora biti popunjeno, barem u teoriji. Zadeva (naslov) polje mora biti vedno polno, vsaj v teoriji. Poslati poruku bez naslova, pogotovo ako se radi o poslovnom dopisivanju izraz je neozbiljnosti. Pošlji sporočilo brez naslova, še posebej, če poslovne korespondence je izraz resnosti. Naslov treba biti kratak, jasan i mora biti povezan sa sadržajem poruke. Naslov mora biti kratek, jasen in mora biti povezana z vsebino sporočil. Naslove poput Bok, Ja sam i slično treba izbjegavati. Naslovi, kot so Hi, sem in zato se je treba izogibati. Dozvoljeni su kada komuniciramo s nama bliskim prijateljima. Dovoljeno pri komuniciranju z nami dobra prijatelja. Sve što vrijedi za naslov vrijedi i za samu poruku. Vse to velja tudi za naslov gre samega sporočila. Neka bude kratka, jasna i jednostavna.Ako imate potrebu za polemikama radije osobu nazovite telefonski ili dogovorite kavu. Naj bo kratka, jasna in jednostavna.Ako imajo potrebo po polemike in ne oseba, telefonski klic ali poskrbi kavo.

Ne galamite Ne kriči
SAMO VELIKA SLOVA u emailu interpretiraju se kao galama. Samo z velikimi črkami v email se razlaga kot hrup. Koristite druge načine naglašavanja teksta ako je to moguč‡e.Kao u klasičnom pismu, poruka bez pozdrava je nepristojna. Uporabite druge načine za poudarjanje besedila, če moguč‡e.Kao v klasični scenarij, ne da bi pozdravno sporočilo je nesramno. Ako šaljete email nepoznatoj osobi, starijoj osobi, opč‡enito: osobi kojoj bi se inače obrač‡ali sa Vi, započnite poruku s: „Poštovana/i, Lijep pozdrav i slično. Če pošljete e-pošto neznana oseba, starejša oseba, na splošno: oseba, ki bi bila sicer naslovljena na vas, začeli s sporočilom: “Dragi / i, itd Regards. čak iu neformalnoj komunikaciji poželjno je napisati bilo kakav pozdrav. tudi v neformalne komunikacije, je zaželeno, da napišete vse vrste pozdrav.

Poštujte sugovornika Spoštovanje druga oseba
Ispod poruke obavezno se potpišite, napravite svoj kratki signature (ime, prezime, ime tvrtke i broj telefona). Spodaj je sporočilo, znak, da kratko podpis (ime, ime podjetja in telefonsko številko). To je nužno kako bi primaocu vaše poruke bili dostupni i drugim komunikacijskim kanalima.Ako ste vi osoba koja je primila osobni e-mail nemojte ga proslječ‘ivati drugima. To je potrebno, tako da je bila prejemniku svojega sporočila in druge komunikacijske kanalima.Ako ste oseba, ki je prejela osebni e-mail prosim, ne posreduje drugim. Pošiljatelj je taj koji odlučuje kome č‡e i da li č‡e slati e-mail poruke.Takoč‘er, suzdržite se od proslječ‘ivanja lanaca sreč‡e jer time spamate svoje kontakte i otkrivate njihove e-mail adrese. Pošiljatelj je tisti, ki odloča, kdo bo in bo pošiljanje sporočil po elektronski pošti, se vzdržijo posredovanja verižnih pisem, ker je spam svoje stike in razkrije njihovo e-poštni naslov.

Kaos i sigurnost Chaos in varnost
Kada kažemo da primljeni e-mail ne proslječ‘ujete drugima to ne znači da ne morate odgovoriti pošiljatelju da ste e-mail primili i da je s njim sve OK. Ko pravite, da ste prejeli e-pošto ne posreduje v drugo ne pomeni, vam ni treba odgovoriti pošiljatelju, ki ste ga prejeli e-pošto in to je v redu z njim vse. Kod višestrukih odgovora u subject umjesto Re:Re:Re: pišite nove naslove jer č‡e se Re:Re:Re: s vremenom pretvoriti u kaos. Ko je več odgovorov na to temo, namesto Re: Re: Re: pisanje novih naslovov, kot jih bodo Re: Re: Re: čas, da se spremeni v kaos. Podatke poput kuč‡ne adrese, korisničkih imena, lozinki, brojeva kreditnih kartica i sličnog ne šaljite drugima i nastojte da ti podaci uopč‡e nisu dostupni u vašem inboxu. Informacije, kot so domače naslove, uporabniška imena, gesla, številke kreditnih kartic in podobno, ne pošlje drugi in hranite ti podatki niso na voljo v vaš poštni predal.

Zaključak Zaključek
U normalnoj komunikaciji riječi čine tek sedam posto poruke. V normalno komunikacijo besede predstavljajo le sedem odstotkov sporočil. Ostalo je neverbalna komunikacija. Ostalo je neverbalne komunikacije. Zato kad šaljete poruku, ubacite Torej, ko pošljete sporočilo, vstavite : Roll: smajlič‡e na mjesta gdje ste se šalili. smeškov na mestu, kjer ste se šali. I to je to. In to je to. Nažalost mnogi, pa i ja osobno često zanemarujem ova pravila. Na žalost mnogih, tudi sam se pogosto ne upoštevajo navedenih pravil. No, ako i preskočite koje pravilo držite se pravila da ne činite drugome ono što ne biste željeli da drugi čine vama . Če pa preskočite to pravilo, da imajo, da se pravila ne reče drugi, kot si ne bi želeli, drugi stori tebi.

Tagovi: e-mail marketing , internet Tags: e-mail marketing , internet

WordPress Themes