Kako izbeliti pigmentne fleke na licu u kućnim uslovima? – Hr.

Kako izbeliti pigmentne fleke na licu u kućnim uslovima. Nega

pigmentne flekePonekad na celu ili obrazima mogu se pojaviti fleke zute ili braon boje. Uzrok pojave pigmentnih fleka na licu moze biti bolest jetre, nervni poremecaji. Ponekad pigmentne fleke na licu mogu se pojaviti nakon primene iritirajucih krema ili masti.

Znacajnu ulogu u pojavi pigmentnih fleka igra i sunceva svetlost. Da biste sprecili pojavu pigmentnih fleka i pega na licu u letnjem periodu stitite svoje lice od sunca. Postojece pigmentne fleke mozete izbeliti prirodnim sredstvama u kucnim uslovima.

Izbeliti pigmentne fleke na licu u kucnim uslovima

Za izbeljivanje pigmentnih fleka na licu kod kuce preporucuje se maska sledeceg sastava:

1 umuceno belance pomesajte sa malom kolicinom isitnjene borne kiseline i 1 kasicicom kajmaka. Smesu nanesite na lice od dole pa na gore. Ostavite masku da deluje 1 sat, posle isperite mlakom vodom.

Odlicne rezultate za izbeljivanje pigmentnih fleka daju obloge sa 5%-im rastvorom vinskog sirceta i kiselog mleka.

Pripremaju se na sledeci nacin: komadic vate natopljen sircetom staviti na pigmentnu fleku i ostaviti na 10 minuta. Posle na to mesto stavlja se oblog od kiselog mleka i psenicnog brasna (1 kasicica brasna pomesana sa 1/4 case kiselog mleka). U toku prve nedelje obloge stavljati svakodnevno, zatim svaki drugi dan, a kada pigmentne fleke pocnu da se izbeljuju – jednom nedeljno.

Odlicno deluje i maska napravljena od psenicnog brasna, meda i sirceta.

Recept maske: 2 kasicice brasna pomesati sa 1 kasicicom meda i 1 kasicicom sirceta. Smesu stavite na lice u tankom sloju i ostavite da deluje 15-20 minuta. Isperite toplom vodom.

Ako su pigmentne fleke na licu jako izrazene – mozete napraviti rastvor od 3%-og rastvora vodonik-peroksida i amonijaka (1:1) i staviti obloge na lice sa vatnim tamponom.

Nikako ne zaboravite, jedan od jako bitnih faktora u sprecavanju nastanka pigmentnih fleka, je da vasa ishrana bude bogata vitaminom C.

WordPress Themes