KAJ Å KODUJE SRCU

Bolezni srca in ožilja so lahko prirojene ali pa pridobljene z neustreznim načinom življenja. Nekateri dejavniki tveganja so del vsakdana, zato na njih niti ne pomislite.

Nekatere težave s srcem lahko preprečite.

Premalo spanja

V globokem in dovolj dolgem spancu imunski sistem nabira energijo, ki jo potrebuje podnevi. Če slabo spite, ste bolj dovzetni za bolezni in infekcije. Raziskava v ZDA je pokazala, da imajo ljudje, ki spijo samo tri ure na noč, več za težav s srcem.

Nezaščiteni spolni odnosi

Okužba s klamidijo je ena najbolj razširjenih spolno prenosljivih bolezni. Dokazano je njeno uničujoče delovanje na srce, saj povzroča vnetja in številne druge težave. Zaščiteni spolni odnosi so nujni.

Slabi odnosi s partnerjem

Stres, ki nastane zaradi slabih odnosov v partnerski zvezi, škoduje zdravju srca, so ugotovili britanski znanstveniki. Izsledki raziskave so pokazali, da se pri osebah, ki imajo partnerja, s katerim se ne razumejo, možnosti za bolezni srca povečajo.

Neustrezno delovno okolje

Po rezultatih raziskav so neustrezne razmere na delovnem mestu pogost vzrok za različne bolezni. Stres je sopotnik neustreznih delovnih razmer, ta pa ima velik vpliv na dejavnike tveganja za bolezni srca in ožilja.

WordPress Themes