Kaj se zgodi, če jeste preveč zrele banane?

Verjeli ali ne, bolj zdrave so tiste banane, na katerih opazite rjave pikice, in ne zelene. Po najnovejših ugotovitvah naj bi takšne učinkovito delovale v boju proti raku.

Zrela bananaZrele banane so bolj zdrave od zelenih.

Popolnoma zrela banana proizvaja snov, ki se je sposobna boriti proti celicam, ki se vedejo neobičajno, to je celicah tumorja. Poleg tega vsebuje kalij in vlaknine, bogata je tudi z vitamini B6, C in B2, kar je tudi ena od njihovih najpomembnejših hranljivih lastnosti.

Raziskovanje je potekalo pod vodstvom japonskih strokovnjakov, ki so zaključili, da je banana z rjavimi pikicami osemkrat bolj zdrava od zelene banane ali drugega sadja.

V primerjavi z grozdjem, jabolkom, lubenico, ananasom in hruško se v banani skriva največ antikancerogenih snovi. Ko banana dozori, se po njej razvijejo temne pikice. Več pikic ima, bolj je bogata s snovmi, ki krepijo obrambni sistem. Takšna je tudi idealna za prebavo, saj se sladkor iz nje najlažje absorbira, v primerjavi z manj zrelo, ki jo je težko prebaviti, ker se škrob še ni pretvoril v sladkor.

Prva “prava” hrana

Dojenčku lahko pravilno pripravljene banane ponudite takoj, ko mu začnete dodajati hrano; najbolje, da se o tem posvetujete s pediatrom. Ta vam bo lahko najbolje svetoval, ali je že primeren čas, da začne dojenček jesti tudi drugačno hrano.

Na začetku lahko bananam, da jih bo dojenček lažje prebavil, dodate tudi svoje mleko. Ko otrok malo zraste, pa so banane najprimernejša “hitra” hrana za na pot.

Zakaj je dobro jesti avokado?

Zakaj je dobro jesti ribez?

WordPress Themes