KAJ JE AYURVEDA – googlov prevod iz angleščine

Ayurveda, sanskrtski izraz, sestavljen iz dveh besed, ayus, ki pomeni “življenje” in veda, ki pomeni “znanost”, s čimer se ayurveda v dobesednem pomenu pomeni “znanost življenja”. To je sistem tradicionalne medicine, z izvorom v indijski podcelini. To je bil priljubljen in vpliven sistema medicine v celotni južni Aziji. Najstarejši literat tega tradicionalnega sistema medicine je dejal, da so se pojavili v vedskem obdobju v Indiji. Najvplivnejših teh literatur Ayurveda je Sushruta Samhita in Charaka Samhita. Ayurveda je dejal, da je treba v celoti razviti zdravilo umetnosti z več edinstvene in ekskluzivne zdravilnih terapij in kirurških posegov za zdravljenje različnih bolezni.

OSem Podružnice Ayurveda

Ayurveda, je pa velika znanost razdeljena na osem podružnic, ki so skupaj imenovani kot Ashtang Ayurveda. Kot vsaka druga sodobnih medicinskih terapij, Ayurveda verjame v vrstah zdravljenja za različne dele telesa. Tako so zdravila art razvrščeni v panoge, ki se ukvarjajo s psihiatrije, interne medicine, zdravljenje oči, ušesa, nos, grlo in glava, toksikologije in gerentorology ločeno. Ayurveda je prvo zdravilo, sistem za kategorizacijo pediatrije, aphrodisiacs in kirurgija kot podružnicam katere koli zdravil znanosti.

Seznam osem izpostav

* Kayachikitsa-interna medicina
* Shalya Chikitsa-Surgery
* Bala Chikitsa-Pediatrics
* Graha Chikitsa-Bhoot Vidya – Psihiatrija
* Urdhvanga Chikitsa-Zdravljenje oči, ušesa, nos, grlo in glava
* Damstra Chikitsa-Agad Tantra-toksikologijo
* Jara Chikitsa-Rasayana-Gerentorology
* Vrishya Chikitsa-vajikarana-afrodiziakov

Agada Tantra

Ayurveda je najstarejša medicinska znanost je znano, da človeštvo in je namenjen predvsem zdravo življenje in dolgo življenjsko dobo za razliko od drugih medicinskih znanosti, ki osredotočiti le na zdravljenje bolezni in bolezni. Po znanosti Ayurvedic, je treba ustrezno ravnotežje med notranjimi sestavne dele telesa za zdravo življenje.

Kaumara Bhritya

Ayurveda je zelo podrobno in veliko zdravil znanosti. Ukvarja se z več vrst kompleksnih bolezni in operacijah. Znanost Ayurveda je razdeljena na osem različnih kategorij, da bi jasno razmejila zdravljenje enega bolezen od drugega. To je razlog, zakaj je znanost o Ayurveda pogosto sklicuje kot Astang Ayurveda tj znanosti o življenju z osmimi podružnicami.

Graha Chikitsa

Ayurveda je starodavno zdravilo znanosti. Nastal je na indijski podcelini približno 5000 leti in velja za enega najbolj vnaprej zdravstvenih terapij, ki obstajajo v svetu do sedaj. V sodobnem času, je prav tako pridobil popularnost v zahodnem svetu in se šteje za obliko komplementarne in alternativne medicine (CAM).

Rasayana Chikitsa

Rasayana Chikitsa je veja znanosti Ayurvedic, ki se ukvarja z različnimi vidiki preventivnega zdravstvenega varstva. Ta veja Ashtang Ayurveda namerava doseči dolgo in zdravo življenje. Vključuje dolgoživost, izboljšanje spomina, zdravje, mladost, sijaj, polti, velikodušnost, moč telesa in čutov.

Kayachikitsa

Ayurveda je celovit pristop, ki se v glavnem ukvarja z zdravljenjem telesa. V procesu, oseba opravi spremembe v načinu življenja, ki vključuje spremembe v hrano, obleko in včasih celo prebivališče. Ayam in vyayam, yogasadhana in Gati so nekateri od ključnih komponent, ki so vključeni v ajurvedsko zdravljenje.

Shalakya Tantra

Ena od osmih vej Ayurveda, Shalakya Tantra ukvarja z etiologijo, diagnozo, prognozo, preprečevanje in zdravljenje bolezni, ki se nahajajo nad vratom regiji, kot so glava, ušesa, nos, oči in grlo. Odgovoren je za vse vrste težav v in okoli glave.

Shalya Chikitsa

V starodavni Indiji, operacija je bila predvsem začetnik je Ayurveda. Shalya Chikitsa je pomembna veja Ayurvedic znanosti. Ime sage-zdravnika, Susruta, je sinonim za operacijo. Iz njegove razprave Susruta Samhita, smo začeli zavedati tisoč let nazaj prefinjene metode kirurgije, ki so prakticirali v Indiji.

Vrishya Chikitsa

Vrishya Chtikitsa je podružnica Ayurveda, ki pojasnjuje umetnost pridelavo zdrave potomce za oblikovanje boljše družbe. Ukvarja se z različnimi boleznimi, kot so neplodnost in pogoje v zvezi s šibko dhatu Shukra ali bistveno razmnoževanje tekočine v telesu. Vrishya Chtikitsa je znana tudi kot Vajikarana, kar pomeni, zdravila ali zdravljenje, s katerim človek postane sposoben kopulirajoči z žensko.

WordPress Themes