JOGA ZA OBRAZ – hrvaško

Jogu za lice čini niz pokreta koji za lice imaju isti učinak kao pokreti za tijelo, opuštaju i učvršćuju mišiće lica. Vjerovali ili ne, postoje pokreti nalik grimasama koji vaše lice mogu učiniti mlađim i spriječiti prijevremeni nastanak bora.

Postoje vjerovanja da određeni pokreti lica koje neprestano ponavljate, kao što je mrštenje, mogu uzrokovati prijevremeni nastanak bora. Ipak, joga za lice će vam pružiti neinvazivni face lifting. Ključno je aktivirati mišiće lica, ali i opustiti one koje često koristimo.

Kada aktivirate mišiće lica i prstima masirate lice, potičete cirkulaciju na području lica što će omogućiti veći dotok hranjivih tvari i kisika. Naravno da postoje pokreti koje je najbolje ne izvoditi, a mi vam donosimo čak 6 onih koji trebate uvrstiti u svoj raspored.

Čelo

Širom otvorite oči i držite ih otvorenima dok ne osjetite da su se počele stvarati suze. Dok držite ovaj položaj vježbate mišiće oko očiju i na području čela, i postižete suprotan efekt od mrštenja i nabiranja čela.

Obrazi

Duboko udahnite, zatvorite usta i napušite obraze. Zrak premještajte iz jednog obraza u drugi. Ova vježba će ojačati mišiće obraza i spriječiti nastanak obješene i opuštene kože. Ovaj pokret može blago promijeniti i izgled lica. Radite ovo ako želite da vaši obrazi budu naglašeni.

Oči

Operite lice i namažite ga hidratantnom kremom. Prvo opustite oči, zatim nježno pritisnite sljepoočnice, ali nemojte povlačiti kožu jer je taj dio kože jako osjetljiv. Trepćite.

Trebali biste osjetiti kako vam mišić kojeg pritišćete otežava treptanje. Na ovaj način aktivirate mišiće oko očiju, učvršćujete kožu i sprječavate nastanak prijevremenih bora.

Nos

Smijte se tako da vam se vide zubi. Prstima pritisnite dio koji se nalazi između usana i nosa. Podignite mišiće, a prstima ih povlačite prema dolje kako biste stvorili otpor. Jedan od najboljih znakova mladolikosti su lijepi i puni obrazi. Ova vježba će ojačati mišiće obraza i mišiće oko nosa, a vaši obrazi će ostati puniji i ljepši.

Vrat i brada

Vrh jezika pritisnite što dublje na nepce. Zatim se nasmijte i gutajte dok vam jezik stoji na nepcu. U početku će vam vjerojatno biti teško. Ova vježba je izuzetno važna jer često zaboravljamo zaštititi vrat i bradu od sunca. Iz tog razloga se na vratu primijete prvi znakovi starenja. Pomoću ove vježbe ćete učvrstiti mišiće čeljusti, vrata i brade.

Opuštanje lica

Zatvorite oči, zamislite nešto lijepo i lagano se nasmijte. Ovaj položaj će opustiti lice, ali i um. To je najlakši oblik meditacije koji je ujedno i učinkovit.

Velik broj ljudi radi grimase, a da toga nisu ni svjesni. Konstantne grimase mogu uzrokovati prijevremeni nastanak bora. Opuštanjem lica ćete opustiti i um, ali i sami sebe podsjetiti da grimase mogu biti zabavne i učinkovite.

WordPress Themes