Jih tudi vi mečete v smeti? Nikar!

Zagotovo, kot večina drugih, sodite med tiste, ki po tem, ko so pojedli banano, olupek vržejo v smeti. Nikar! Presenečeni boste, kakšne vse koristi imate lahko od njega. Pa poglejmo …

Bananin olupek

Za bolj sočno meso: K mesu, ki ga pečete v pekaču, položite tudi bananin olupek. Presenečeni boste nad dejstvom, da je meso bolj mehko in sočno kot ponavadi.

Nahranite rože: Bananin olupek je bogat vir kalcija in magnezija, kar rastline še kako potrebujejo. Ko sadite rože, ’posadite’ v zemljo tudi olupek banane.

Za sijoče čevlje: Poskusite vaše usnjene čevlje spolirati z notranjo stranjo bananinega olupka, nato pa jih spolirajte še z gladko krpo. Verjemite, da bodo kar zasijali!

Omilite srbečico: V kolikor je vaša koža suha, vam poka in vas zaradi tega tudi srbi, ali pa vas je pičila kakšna žuželka, v prizadeto mesto vtrite notranjo stran bananinega olupka. Srbečica in rdečica bi morali izginiti.

Preženite listne uši: Po vašem vrtu zakopljite bananine olupke, na ta način boste uspešno odgnali škodljivce.

Spolirajte srebrnino: Zmiksajte bananin olupek z vodo, mešanico nanesite na mehko krpo ter spolirajte srebrnino. Lesk vas bo presenetil …

Za kvalitetnejši kompost: Bananini olupki se bodo hitro razgradili in dodali številne hranljive snovi v tla.

Za boljšo rast rastlin: V večjo posodo nalijte vodo, ji dodajte bananin olupek in pustite nekaj časa stati. Ko boste naslednjič zalivali rože, navadni vodi dodajte malce vode, v kateri je namočen olupek in rastline vam bodo hvaležne.

Za bolj bele zobe: Z notranjo stranjo bananinega olupka drgnite zobe dve minuti vsakič, ko si umivate zobe. Mangan, magnezij in kalij bodo poskrbeli, da bo vaš nasmeh bolj bleščeč

Odstranite bradavice: Na bradavico položite košček bananinega olupka (notranja stran), ga pritrdite z lepilnim trakom in pustite delovati čez noč. Kalij bo poskrbel, da bo bradavica izginila.

Odstranite kovine iz vode: Bananin olupek vodo očisti vsebnosti težkih kovin, kot sta denimo baker in svinec, kar je koristno v vseh pogledih.

WordPress Themes