Izberite športno dejavnost, ki vas ne obremenjuje, temveč osrečuje.

Izberite športno dejavnost, ki vas ne obremenjuje, temveč osrečuje.

Stalna zmerna aktivnost skozi življenje ohranja zdravje in gibljivost tudi v globoki starosti.

Gibajte se naravno

Današnji stoletniki nikoli niso tekli maratonov in hodili na fitnes. Gibanje je za njih del življenja in vedno ima kakšen namen. Zato naj gibanje postane del dnevne rutine. Uporabljajte noge za odhod v službo, trgovino in za vsakdanje opravke. Pomembno je, da se redno gibate z zmerno hitrostjo. Najprimernejša telesna teža podaljšuje življenje.

Znebite se vsega, kar spodbuja vaše sedeče življenje

Namesto z daljincem programe na televiziji (ko res ne morete brez nje) spreminjajte tako, da vsakič vstanete, garažna vrata odpirajte ročno, tako da izstopite iz avta. Pozabite na brezžične telefone. Vsakič ko zazvoni, se sprehodite do tistega z žico. Znebite se električnega mešalnika, ročno mešanje porablja kalorije in tako podaljšuje življenje, pa še zabavno je, če si delo delimo z drugimi.

Vrtnarite

Poleg tega, da zmanjšuje stres, delo na vrtu porablja kalorije in je med najbolj učinkovitimi dejavnostmi za vzdrževanje srčnega in krvožilnega zdravja. Več boste na svežem zraku in to bo godilo tako umu kot telesu.

Družite se

Zaradi ljudi boste pogosteje hodili iz hiše, zato se boste tudi več gibali. In prihodnjič, ko se boste s prijateljico nameravali dobiti na kavi, se raje sprehodita po poživljajočem parku ali gozdu.

Vadite jogo, tai či, kinergetix …

Razvili boste stabilnost in moč svojega telesa, kar bo okrepilo kosti in mišice. Tako boste ostajali gibljivi, močni in manj nagnjeni k poškodbam.

WordPress Themes