HRANA PROTI RAKU

S pravilnim izborom hrane lahko veliko pripomorete k temu, da zmanjšate možnost za nastanek rakavih obolenj. Preverite, katere vrste hrane so najboljši borci proti raku.

S pravilnim izborom hrane lahko veliko pripomorete k temu, da zmanjšate možnost za nastanek rakavih obolenj.

Glede na to, da je hrana vir življenja in zdravja, je hkrati tudi dejavnik, s katerim v svoj organizem prinesemo različne vzroke bolezni in toksične snovi, ki škodujejo našemu zdravju.

Zmanjšajte količino sladkorja

Znano je, da se rak “hrani s sladkorjem” – saj so že številna raziskovanja pokazala, da imajo rakave celice izjemno veliko potrebo po sladkorju. Nutricionistična raziskovanja dokazujejo povezanost sladkorja s pojavom raka dojke, dokazujejo kontaminiranost sladkorja kancerogenim mikotoksinom in sposobnost mikotoksina iz sladkorja, da pospešuje rakavo obolenje. Namesto sladkorja raje uporabljajte med, saj ima zelo močne protigljivične in protitumorske sestavine. Med preprečuje nastajanje mikotoksinov, kar je potrdilo že mnogo raziskovalcev.

Brokoli
V dnevni jedilnik vnesite brokoli, česen, rdečo peso, korenje, cvetačo, grah …

Poslovite se od konzervirane, sušene in kisle hrane

Današnji hipermarketi so prepolni skladiščene, sušene in vnaprej pripravljene hrane, ki so polne kislosti in sladkorjev. Telesu so potrebni vitamini in minerali, ki se v konzervirani hrani izničijo, prav tako pa vsebujejo snovi, ki pospešujejo nastanek rakastega obolenja. Rakave celice izredno dobro uspevajo v kislem okolju, zato se je treba izogibati vsej kisli hrani. Ob uživanju mesa se priporoča predvsem riba in perutnina. Goveje ali svinjsko meso vsebuje veliko kislin. Skušajte kupovati čim bolj naravno in organsko hrano ter se izogibajte konzervirani in že vnaprej pripravljeni, predvsem pa umetni hrani. Če imate domačo zelenjavo, ki uspeva na vašem vrtu, ne uporabljajte vseh tistih pesticidov in umetnih gnojil, saj bo le tako vaša hrana polna vitaminov in mineralov.

Jejte čim več brokolija in česna

Svojo družino in sebe lahko zaščitite pred različnimi rakastimi obolenji predvsem s pravilno izbiro hrane. V dnevni jedilnik vnesite brokoli, česen, rdečo peso, korenje, cvetačo, grah… Jejte veliko regrata, saj ima, za primerjavo, kar 10-krat več vitamina C kot pomaranče. Najbolj priporočljiv izbor hrane, ki vsekakor pripomore k preprečevanju razvoja rakastih obolenj, je neprekuhana, surova prehrana, saj ustvari v telesu za rakave celice neugodno okolje.

Umetna sladila, čokolada, kava in marmelade ter sokovi, ki imajo dodan sladkor, so vse prej kot zdravju prijazni.

Izogibajte se čokoladi, beli moki in umetnim sladilom

Umetna sladila, čokolada, kava in marmelade ter sokovi, ki imajo dodan sladkor, so vse prej kot zdravju prijazni. Če hočete svoje telo okrepiti proti rakavim obolenjem se poslužujte melase, namesto kuhinjske soli pa uporabljajte morsko, saj nima dodanih škodljivih snovi.

In še en nasvet: nikoli ne zamrzujte ali segrevajte hrane v plastičnih posodah, saj te izločajo dioksin, ki je močno toksičen, zato prodira v hrano ter kasneje v naše celice. Namesto plastičnih posod, uporabljajte keramiko ali steklo, saj ta ne vsebuje dioksina.

Več o podobnih temah si preberite na intimatemedicine.si.

WordPress Themes