Hladna torta


Antioksidativno svojstvo maline je za 50% veće od onog koje imaju jagode, a čak 10 puta je snažniji antioksidans od paradajza. Za to je zaslužna supstanca elagitanin, koja, prema istraživanjima, ima antikancerogeno delovanje.


Priprema

Kornfleks izdrobiti u činiji. Čokoladu i margarin otopiti na pari, dodatikornfleksu, promešati, te sipati u podmazan kalup za torte. Želatin rastvoritisa malo hladnog jogurta. Ostatak jogurta ugrejati i pomešati sa rastopljenimželatinom, pa ostaviti da se ohladi. Maline i šećer dodati u ohlađen jogurt. Filsipati na testo od kornfleksa i ostaviti da se stegne i ohladi. Hladnu tortu dekorisati šlagom, servirati i poslužiti.

Malina je veoma osetljivo i lako kvarljivo voće, pa se pažljivo moračuvati. Pre stavljanja u frižider treba izdvojiti plodove koji pokazuju znake kvarenja.Najbolje ih je potrošiti isti dan, a ako se to ne uradi, mogu stajati u frižiderunajviše 1-2 dana. Maline se mogu i zamrznuti – cele ili kao blago zašećerenakaša, i čuvati u zamrzivaču do 12 meseci.

WordPress Themes