Glog – Kad srce traži pomoć kaže glog (Veljača 2011.)

Glog
Ako u svijetu biljaka postoji specijalist za određene bolesti onda je to glog za poteškoće srca i krvožilnog sustava.

Glog različite vrste (jednoplodni, višeplodni, kineski bodljikavi glog espenhiero) Crategus sp. – priprada porodici ruža – Rosaceae.

U vodećim zemljama svijeta sa razvijenom biomedicinom, glog zauzima vrlo značajno mjesto. U kineskoj farmakopeji glog zauzima jedno od prvih pet mjesta..

Glog se nalazi u prirodnim preparatima protiv poteškoća sa srcem (jačanje slabog srca, tahikardija, aritmija). Glog je biološka četka za čiste i jake krvne žile, za čišćenje svih vrsta masnoća (kolesterol, trigliceridi). On je vrlo jak antioksidant i nedozvoljava oksidaciju lošeg kolesterola (LDL). Glog ima moć širenja krvnih žila što dovodi do smanjenja krvnog tlaka i boljeg snabdjevanja srca i mozga sa kisikom i hranjivim tvarima do 30%. Glog, također, uništava krvne ugruške, dobro djeluje na CNS (centralni nervni sustav) te je sigurno prirodno sredstvo za miran i dobar san.

Stroga njemačka “Komisija E” odobrava glog za liječenje srčanih oboljenja (angina pectoris), sprečavanje srčanog udara, smanjanja perifernog srčanog otpora, za liječenje intermitalne klaudikacije (slaba cirkulacija i bolovi u nogama).

Francuski znanstvenici su potvrdili 1995. godine da glog jača srce, potiče njegov pravilan rad, poboljšava dotok krvi u srce, jača srčani mišić, a opuštanjem mišića s prirodnim (nevjerovatnim) refleksom smanjuje krvni tlak kao i smirujući učinak na CNS.

U SAD-u gdje biomedicina sudjeluje sa 38% u liječenju, gdje su predviđena sredstva u budžetu za 2011. godinu za biomedicinu, glog možemo naći u preparatima za jačanje kapilara i krvnih žila te u sredstvima za bolji metabolizam i mršavljenje.

Aktivni sastojci gloga

Glog u značajnoj mjeri sadrži: flavanoide, amine (tiramin), proantocijanide (O.P.C.), steroidne saponine, triterpene, tanine, topivu celulozu, karotenoide, kolin, probavne enzime, vinsku i limunsku kiselinu, vitamine C, K, E.

Sadrži makroelemente: kalcij, kalij, željezo, mangan te mikroelemente: magnezij, bakar, cink, molidben, krom, aluminij, selen, nikal, jod i bor.

Indikacije:

 • funkcionalni poremećaji rada srca (tahikardija, aritmija, slabost srca)
 • prevencija infarkta srca i insulta
 • biočišćenje svih masnoća u krvi – kolesterol, trigliceridi (također otapa kalcijeve pločice na krvnim žilama)
 • za sniženje visokog krvnog tlaka
 • za regulaciju rada srčanog mišića
 • za bolju cirkulaciju srca, mozga, nogu
 • jača kapilare i krvne žile (stjenke)
 • jak antioksidans
 • izvanredan za drenažu limfe (protiv celulita i bolesti zglobova)
 • pomaže kod dijabetesa II (O.P.C.)
 • pomaže jetri (protiv žučnih i bubrežnih kamenaca)
 • za gastritis – sa smanjenom kiselinom
 • za miran u ugodan san
Bolesti srca i krvožilnog sustava sudjeluju u smrtnosti u Hrvatskoj sa 52% (27.000 godišnje) i vodeći su uzročnik smrti. To su bolesti na prvom mjestu gdje si možemo sami pomoći.


Zašto čekati? Glog čeka na vas da vam pomogne
.

Mi vam u našoj ponudi na bazi gloga nudimo:

Više informacija možete dobiti na slijedeći broj telefona 031/502-312 te na e-mail adresu info@zdravljeizprirode.hr

Autor: Miroslav Smiljanić

WordPress Themes