Glavobole zdravita rožmarinov čaj in led

V sodobnem času je glavobol ena najpogostejših bolečin. Največkrat je posledica utrujenosti, stresa in preobremenjenosti. Seveda imamo proti temu tablete, toda te imajo tudi stranske učinke, zato si raje pomagajte z naravo.

Najboljše je preprečiti

Jejte v primernih časovnih razmahih, kajti tudi padec sladkorja v krvi lahko povzroči glavobol. Hrana naj bo bogata z maščobnimi kislinami omega 3, ribe in oreški torej. Vsaj vsak drugi dan si privoščite pol ure zmerne vadbe. Ta vas bo sprostila, prav sprostitev pa najbolj potrebujete.

Poskrbite za prijetno vzdušje

Izogibajte se močnim industrijskim osvežilnikom zraka, agresivnim vonjem in parfumom. Vsi ti lahko izzovejo glavobol. Povzročajo ga tudi alergeni iz okolja, denimo prah in pelod, zato si za čiščenje doma priskrbite kakovosten sesalnik, ki bo posesal prah in prefiltriral zrak. Pazite tudi na primerno vlažnost v stanovanju, ob previsoki se namreč lažje razvijajo plesni, ki prav tako lahko izzovejo bolečine v glavi.

Če se kljub vsemu pojavi …

Velikokrat je glavobol posledica dehidracije, zato lahko ob prvih znakih pomaga že velik kozarec vode.

Omili ga rožmarinov čaj. S skodelico vrele vode prelijte žlico posušene rastline, počakajte 10 minut ter nato pripravek precedite in popijte.

Zelo učinkovito zdravilo je ingverjev čaj, ta lahko premaga celo migrene in slabost. Skodelico vroče vode prelijte po polovici žlice naribanega ingverja, počakajte, da se ohladi, in zaužijte pripravek.

Pri tenzijskem glavobolu si na čelo položite topel obkladek. Toplina bo sprostila napete mišice. Namesto toplih lahko uporabite hladne obloge: v krpo zavijte nekaj kock ledu in jo položite na čelo. Hlad skrči krvne žile in tako ne bodo več pritiskale na občutljive živce.

Pomaga tudi tole: v kar najbolj ledeno mrzlo vodo pomočite roke in jih v njej krčite ter raztezajte. Tudi to vpliva na krčenje krvnih žil in sproščanje živcev.

Preizkusite moč akupresure. Z močnimi krožnimi gibi masirajte predel med palcem in kazalcem na roki. Nekaj minut na eni roki, nato še na drugi. Izmenjujte ju, vse dokler bolečina ne mine.

WordPress Themes