FENG SHUI – kako preženemo jesensko monotonost iz stanovanja

Sivi dnevi kar kličejo po toplejših odtenkih, zato bodo dodatki v živahnejših zemeljskih barvah, kot je na primer oranžna, rumena, rjasta ali oker vnesli v prostor mavrico jesenskega listja.

Če imate voljo in čas, zavihajte rokave in prebarvajte steno ali dve, dovolj veliko popestrilo prostora pa je lahko tudi pregrinjalo ali okrasna blazina v ustrezni barvi. Najboljše je, če barve kombinirate z dodatki, ki prav tako ponazarjajo element zemlje – na primer z dekorativnimi prodniki, steklenimi ali keramičnimi posodicami ter kvadratnimi oblikami.

Letos je zelo aktiven element vode

V prostoru z elementom zemlje uravnovesimo energije, ker »zajezimo in preusmerimo« tok letos zelo aktivnega elementa vode. Za element vode je namreč značilno, da z energijo deluje navzdol. Z drugimi besedami to pomeni, da smo brez prave energije in volje do dela, utrujeni, žalostni in depresivni.

Dodajmo še les

Seveda pa ni dovolj, da vodo le kontroliramo. Če dodamo še element lesa, lahko energijo vode tudi izkoristimo. Les je namreč tisti element, ki se z vodo »hrani«, njegova energija pa deluje rastoče in navzgor – trend, ki se ga ne brani noben poslovnež. Tako imamo za letošnji november dobitno feng shui kombinacijo.

Kakšni naj bodo dodatki, da spodbudijo energijo?

Kako spodbuditi energijo? V tisti prostor, kjer se največ zadržujete, postavite vazo z jesenskimi oranžnimi cvetovi ali pa šopkom barvastega ruja. Poleg paše še na primer dekorativna svetlo modra ali turkizna skodelica. Enako kombinacijo elementov ponovite na točki, kjer je energija »najnižje« v prostoru. Običajno so to temnejši koti, dolge in nizke omarice, kotna sedežna garnitura. To lahko naredite z okrasnimi blazinami na sedežni garnituri ali pa sliko, poutpourijem, knjigami, skulptirami …, ki jih postavite na nizko omarico ali mizico. Pomembno je, da so v enaki barvi.

Če poznamo delovanje vseh petih elementov, ki so, mimo grede, alfa in omega feng shuija, lahko svoje bivalno in delovno okolje zelo hitro in ustrezno uravnovesimo.

WordPress Themes