Domača višnjevača – HR.

Sastojci:

500 gr višanja
500 gr šećera
1 l domaće rakije

Priprema:

U staklenu teglu redati red višanja, red šećera dok ima sastojaka.

Sve zaliti rakijom i dobro zatvoriti te držati na suncu 40 dana. Promućkati svakih nekoliko dana.

Presuti u flašu i piti rashlađeno.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

13 komentarjev:

19. svibnja 2013.

U litarsku staklenu flashu sipati 250g shecera, stavljati vishnje koliko moze da stene, zaliti prepechenicom(rakija). Staviti da odstoji 40 dana uz povremeno okretanje da se istopi shecer.
Procediti rakiju u drugu flashu a vishnje pojesti. PRIJATNO !!

trebali cistiti kostice

Ja redovno pravim liker od visnje isto tako,kostice ne vadim.Pravim i od zelenih oraha,20 zelenih oraha,1kg secera,1l domace fine rakije,sve u one velike staklene tegle,pokriti,staviti na sunce 10 dana,svaki dan protresti,procediti posle 10 dana,u staklene flase usuti,i u hladno skloniti.Ne samo da je ukusno kao liker,jako dobro za probavu. Pijatno!

neznam dali imate ovaj lek:

dve presne cikle oguliti isjeci u manje komade sa dve jabuke sa ljuskom samo ocistiti i isto iseci u manje komade i sa dva komada bindjura (Ingver)oguliti i isijeci u manje komadice zatim sve lepo izmiksati u jednu kasu utu kasu dodati pola kile meda ovo se uzima jednom na dan jedna mala zlica. uz to ako se moze uzimati SANOMIT Q10 u kapima i najvise 12 kapi na dan podijeliti na dva ili tri put, jos bi bilo potrebno ujutro, posle dorucks, rucka i vecere popiti po 640ml vode. Sa ovim zelim bolesnima ozdravljenje a zdravima da budu zdravi sto duze.
U litarsku staklenu flashu sipati 250g shecera, stavljati vishnje koliko moze da stene, zaliti prepechenicom(rakija). Staviti da odstoji 40 dana uz povremeno okretanje da se istopi shecer.
Procediti rakiju u drugu flashu a vishnje pojesti.

STAVITE 0,7 RAKIJE OSTALO RUM
ISPROBANO I ODLIČNO

Sa rumom je odlicno ali ja licno ne bih savetovala da se visnjice ili bilo koje voce pojede (mozda 1-2 kom) jer deluje mnogo jace od ove prepecenice. Ja volim da u gotov liker dodam secerni sirup jer dobija na gustini i slasti a ako se doda vruc sirup smanjuje jacinu alkohola. Da, umesto visanja mogze da se koristi bilo koje voce (jagoda, malina, brusnica, ribizla, borovnica-moj favorit, …)

da znam onda se pise odvojeno a posto neznam . Ali nesto ; covjek je izgubio zivot jer je rjec stajala ne znam
toliko o pravopisu

Sta je bindjur tj.ingver?

Ingver je djumbir.

hvala za djumbir…?

Ja to radim od svega. Visnje, breskve , kajsije , grozdja , dinje ITD!!!

Koštice od višanja nikako ne čistiti nego dio njih, četvrtinu otprilike, natući čekićem da pukne tvrda ovojnica i staviti sa preostalim plodom u rakiju. Tako će gotova višnjevača imati dodatnu finu okusnu notu po gorkim bademima.

Avtor : Zdrava Ishrana

WordPress Themes