Devica – horoskopski znak

Devica uživa ugled vodećeg kritičara i računovođe Zodijaka. Njeni pripadnici su inteligentni, kritični, spretni i prilagodivi,a ono što im nedostaje je intuicija, instinkt, imaginacija i samopouzdanje. Device uče s lakoćom, imaju odlično pamćenje, a njihov praktičan duh želi da znanje što pre primeni u praksi. Zahvaljujući spretnosti i preciznosti izveštiće se u brojnim zanatima, a što se više posvećuju poslu, više se i distanciraju od drugih. Cene tačnost, vrlo su savesni i odgovorni. Ne vole prenemaganje, snobove ni parazite.

Sve analiziraju, skloni su kritici jer teže savršenstvu, a toliko brinu o svakom detalju, da izgube uvid u celinu. Trebaju nekoga ko će ih podsticati i hrabriti jer su dosta nesigurni. Izbegavaju rizik, naročito kad je reč o finansijama. Dobro funkcionišu dok se stvari odvijaju kako su planirali, no čim se dogodi neki raskorak, hvata ih panika. Premda deluju hladno i odmereno, vrlo su nervozni i zabrinuti.
Najčešće im se zamera nedostatak osećanja i privrženosti. Izvesna hladnoća i distanciranost će mnoge privući, no kad se nakon nekog vremena ništa ne promeni i njihovo će zanimanje da prestane. Prema prijateljima su retko kad posve otvoreni, a čak i kad bi uradili sve za njih, ne znaju to da pokažu. Redovno imaju dobre poznanike dok prave prijatelje gube zato što misle da se uvek može izračunati koliko ko daje, a koliko dobija.

WordPress Themes