Delovanje kristalov glede na njihovo barvo

Rdeči kristali so namenjeni zdravljenju kroničnih bolezni, revme, artritisa, multiple skleroze. Vsebujejo agresivne energije, ki okrepijo telo. V starih časih so rdeče kristale vedno povezovali s krvjo. Ljudje so jih nosili za lajšanje slabokrvnosti, ustavljanje krvavitev, uporabljali so jih za zdravljenje poškodb, ran, izpuščajev in vnetij. Ženske so jih nosile, da bi preprečile spontani splav.
Rdeči kristali krepijo in odpravljajo blokado spolnih funkcij, večajo pogum in prizemljijo energije v telesu.

Rumeni kristali krepijo samozavest in pogum, odpravljajo strahove in napetost, zdravijo jetra ter vnetja ušes in oči. Pomagajo urejati prebavo, uravnavati živčni sistem in odpravljati težave s kožo. So kristali sprememb, gibanja energij in komunikacije, zato so priporočljivi za ljudi, ki javno nastopajo (novinarji, pisatelji …). Do skrajnosti okrepijo vizualizacijske sposobnosti; uporabljajo jih tudi za srečo na potovanjih.

Zeleni kristali uravnavajo delovanje vseh energij. Uporabljajo jih za varovanje zdravja. Ugodno delujejo na srce, krepijo vid, umirjajo živčni sistem, uravnavajo delovanje ledvic, preprečujejo migreno in blažijo želodčne motnje. Energija zelene barve ugodno vpliva na čustva, nošenje zelenih kristalov pa je še posebno priporočljivo za ljudi, ki se odzivajo pretirano čustveno in so preobčutljivi na čustvene odzive drugih ljudi.

Modri in vijolični kristali delujejo sproščujoče. Krepijo spanec, pomagajo pri učenju in umirjanju. Pomagajo pri akutnih vnetjih in depresijah ter znižujejo visoko telesno temperaturo. Ker pomirjajo, so primerni za nemirne otroke. Cenjeni so tudi kot pomoč pri odpravljanju glavobolov in nemirnega spanca. Modri kristali pomagajo vzpostaviti stik s podzavestjo, zato so priporočljivi pri meditaciji. Ob pomoči vijoličnih kristalov lažje nepristransko opazujemo svojo osebnost.

Programiranje kristalov

Kristali ves čas oddajajo vibracije, mi pa jih vede ali nevede sprejemamo. Tako nam pomagajo pri zdravstvenih težavah, pri ohranjanju zdravja in odpravljanju negativnih čustvenih stanj. Še večji učinek dosežemo, če kristale programiramo: kristalu pošljemo določeno misel, kristal sprejme energijo naših misli, jo preobrazi in vibrira z določeno frekvenco, ko vrača energijo v našo okolico. S tem pripomore k našemu zdravju in razrešitvi težav – odvisno od tega, za kakšno nalogo smo ga programirali. Misli morajo biti preproste, jasne in precizne.V srce kristala projiciramo prošnjo, naj nam pomaga pri določeni bolezni, k večji čustveni uravnoteženosti, ljubezni, gmotni blaginji … Kristal držimo v desni dlani (če ste levičar, v levi), vizualiziramo točno določeno sliko in ga tako “napolnimo” z osebno energijo. Programiranje je še učinkovitejše, če sočasno z vizualiziranjem jasne slike ponavljamo določen zvok. Najbolje je, če so to zvoki, ki se uporabljajo v jogi (om, jam, ram, kam).
Ko je programirani kristal opravil nalogo, ga deprogramiramo – odvežemo ga naloge, se mu zahvalimo za pomoč in ga očistimo.

WordPress Themes