Čokoladna keks torta – hr.


Ukoliko planirate da se zasladite poslasticom, uzmite malu porciju. Poslasticu koju pripremate za specijalnu priliku napravite u primerenoj količini, dovoljnoj da poslužite sebe i vaše goste. Poslastice preostale nakon slavlja isuviše su veliko iskušenje!


Priprema

U toplom mleku uz stalno mešanje skuvati puding. U puding dodati crnu čokoladu, mešati dok se ne rastopi i ostaviti da se ohladi. Margarin i šećer u prahu umutiti mikserom i dodati malo ohlađenog pudinga. Keks umočiti u mleko i slagati ga u kalup. Premazati keks čokoladnim filom od pudinga i ponavljati postupak dok se ne upotrebe svi sastojci. Preostalim filom dekorisati tortu, narendati čokoladu i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu tortu iseći i servirati na tanjir.

Kolači i poslastice uobičajeno imaju veliki sadžaj masti i šećera, te se zajedno sa masnoćama nalaze na samom vrhu piramide pravilne ishrane, uz napomenu da se mogu koristiti povremeno i u malim količinama. Stoga poslastice treba da budu pre izuzetak, a ne pravilo u vašoj ishrani.

WordPress Themes