CODEX ALIMENTARIUS – kaj to je

Petek, 17 Junij 2011

Verjetno vas ni prav veliko slišalo za Codex Alimentarius, kajne? Če niste zanj slišali, je cilj elite dosežen, saj jim točno to najbolj odgovarja. Če bi vedeli kaj Codex je, bi bil njegov obstoj ogrožen. in točno to želim doseči s tem blogom, saj Codex prihaja. V veljavo pride 31. decembra letos.

To vam morda v tem trenutku prav nič ne pove in nič ne pomeni, ampak v kratkem vam bo več jasno, ko vam obrazložim kaj Codex sploh je. Če boste potem začeli razmišljat o njem in vas bo zaskrbelo, pa bo moj cilj dosežen. saj nas vse lahko skrbi njegova uvedba.

Kaj Codex sploh je?

Codex Alimentarius je skupek pravil za regulacijo poljedelstva in popolno kontrolo hrane od semena do končnega pridelka. Pa bom čisto na enostaven način skušal napisat kaj njegova uvedba pomeni. Pod Codexom ni več potrebno označevat živila, ki so genetsko spremenjena, kar je sedaj obvezno.

Zelenjava in sadje bosta izpostavljena sevanju. Trenutno se to dela samo pri sadju in zelenjavi, ki mora dolgo potovati. da ostane dlje sveža. Pod Codexom bo to obvezno za vsa živila. Po uvedbi Codexa bodo vse živali, ki se redijo za hrano ali mleko, morale dobivati Monsanto rasni hormon in Monsanto antibiotike. Naj vam ob tem še povem, da je Monsanto največji proizvajalec genetsko spremenjenih živil na svetu.

Ljudje bodo zbolevali zaradi uživanja genetsko spremenjene hrane, tukaj pa vskoči farmacija, ki jim bo nudila pomoč v obliki svojih zdravil. Praktično vsa naravna zdravila postanejo prepovedana in označena kot strupena in nevarna, dovoljeni bodo samo farmacevtski produkti. Pa naj mi še kdo reče, da je kemija bolj zdrava od naravnih zadev. Ampak ravno v tem je problem. naravna zdravila so konkurenca farmaciji, zato jih želijo prepovedat. Vse vitaminske dodatke bo možno dobit samo še na recept.

Codex v osnovi preprečuje in celo prepoveduje naravno organsko kmetovanje.

Naj še enkrat povzamem vse. Codex Alimentarius bo vso kontrolo nad hrano potisnil v roke farmaciji in Monsantu kot naj večjemu proizvajalcu genetsko predelane prehrane. Če se vse črne slutnje uresničijo, bomo v roku 10 let na policah v trgovinah imeli le še genetsko spremenjeno prehrano, organske, ekološke in biološke ne bo več. Kmetje bodo morali semena kupovat od Monsanta vsako leto, saj imajo njihova semena vgrajen gen, ki preprečuje nadaljnje razmnoževanje.

Z drugimi besedami povedano, ne proizvajajo semen, zato mora kmet vsako leto znova kupiti semena. od Monsanta seveda. Ironija je v tem, da bomo morda v povprečju dlje živeli, ampak kvaliteta življenja bo precej slabša, saj bo prehrana nekvalitetna. Veliko bo bolezni, tukaj pa nam bo farmacija prodajala svoje izdelke in nas zdravila, tako da
bodo še oni dobili svoj kos pogače.

Zdaj pa tisto najstrašnejše. zaradi posledic uvedbe Codexa naj bi po celem svetu umrlo okrog 3 milijarde ljudi. da, res je. 3 milijarde!!! Zakaj? Zaradi pomanjkanja hrane, nekvalitetne hrane, celo zaradi ozdravljivih bolezni, ker bodo naravna zdravila seveda prepovedana, imunski sistem pa oslabljen zaradi nekvalitetne genetsko spremenjene hrane.

Kakšna je rešitev in kaj se lahko naredi?

Å irite novico še naprej. povejte vsem prijateljem, znancem, sošolcem, sodelavcem, družini in nasploh vsem, ki jih poznate. pišite bloge, pošiljajte maile, govorite o tem. Časa je zelo malo, ampak ni še prepozno. Codex naj bi stopil v veljavo 31. decembra 2011, zato je treba pohiteti.

Za Codex je zadolžena posebna Codex Alimentarius komisija. Leta 1994 so poskušali uvesti Codex v ZDA, ampak ljudje so spregledali in množično pisali lokalnim politikom, kongresnikom, trgovskim verigam je postalo jasno, da bodo propadle, če se Codex uvede in so tudi same lobirale za njegovo preprečitev. in skupaj so dosegli, da se Codex na koncu ni uvedel. Nato pa se je komisija spravila nad Evropo in kot vse kaže jim bo tukaj uspelo.

Računajo na večjo razbitost trga in slabšo komunikacijo med državami. kar oboje drži.
31. december je dan D. ni še prepozno, zato vas res naprošam, da širite to novico naprej.

Kaj pa če se Codex res uvede?

V tem primeru pa vam toplo priporočam, da jest čim več doma vzgojene in pridelane hrane. In pa še nekaj pomembnega. hranite semena!!! Ob uvedbi Codexa bo namreč težko ali pa celo nemogoče kupiti gensko nespremenjena semena, zato jih obvezno hranite doma za naprej. Če imate to možnost, razširite svoj vrt in poskušajte narediti čim večje zaloge ozimnice, da boste tudi čez zimo jedli čim več zdrave hrane. Bodite pozorni na to kaj kupujete. Največkrat so ravno pridelki večjih in bolj reklamiranih podjetij v bistvu najslabši za zdravje.

WordPress Themes