ČISTILNE BOMBICE ZA WC

  • featured_post_bombice2

Kot ste mogoče že zalsedili, poleg kuhanja in ostalega ustvarjanja uživam tudi v čiščenju in pospravljanju. :) Hja, čudno, kajne? Najboljši občutek je, ko doma narediš popolnoma svoje čistilo, ki je po vrhu vsega izredno učinkovito in v primerjavi s kupljenimi neverjetno poceni. Pred kratkim sem delala te super dišeče WC bombice, ki čistijo in odišavijo toaletni prostor.

Če bi jih izdelali tudi sami, potem poskrbite, da boste imeli doma naslednje:

• 1 1/3 kozarčka sode bikarbone
• ½ kozarčka citronske kisline
• 90 kapljic eteričnega olja (vonj po želji – jaz sem izbrala evkaliptus in limono)

featured_post_bombice1

V posodo stresemo sodo bikarbono in citronsko kislino ter previdno dodajamo eterično olje. Zraven gnetemo z rokami (dobro je, če uporabljate plastične rokavice za zaščito rok).

Če se vam zdi, da masa ni dovolj kompaktna dodajte še eterično olje ali pa primešajte še malce olivnega olja. Masa mora biti podobna pesku, da lahko iz nje kasneje oblikujemo kroglice.

Ko boste z maso zadovoljni z rokami oblikujte majhne kroglice in jih postavite na peki papir.

Kroglice so sedaj pripravljene za uporabo. Enostavno jo vrzite v WC školjko, da se raztopi, vodo spustite da se očisti še preostali del WC-ja in to je to. A vonjate ta prijeten osvežilen vonj?

Pa še nekaj o današnjih sestavinah, da boste 100 % prepričani, da zares delujejo:
Soda bikarbona velja za odlično naravno kislino in nevtralizatorja vonjav. Citronska kislina je kislina s srednjo kislostjo, ki se uporablja v marsikaterih čistilih za kuhinje in kopalnice. Znana je po svojem sijočem efektu, beljenju in nevtraliziranju vonjav. Eterična olja imajo odličen antibakterijski učinek, zato bodo pobile vse škodljive bakterije, ki se zagotovo nahajajo nekje v WC školjki.

featured_post_bombice2
featured_post_bombice3
featured_post_bombice4
featured_post_bombice5
featured_post_bombice6

WordPress Themes