Četiri načina da se rešite stravične zubobolje

Zubobolja je velika muka. Ukoliko vas „snađe“ ovaj nesnosan bol, probajte da primenite neki od recepata koje vam nudimo, dok ne stignete do prvog stomatologa.

Zubobolja-1

Led

Jedan od najjednostavnijih i najefikasnijih domaćih tretmana protiv zubobolje je – nekoliko kockica leda umotajte u kuhinjsku krpu i prislonite uz lice na mestu gde vas boli zub. Led će pomoći da se umrtvi zubni živac, a time i bol. Ova metoda pomoći će i kod otečenosti.

Zdrobite aspirin

Tableticu smrvite tako da nastane prah. Potom ga prstom nanesite na bolni zub. Ukoliko je puknut, vodite računa da prah dospe u sve pukotine krnjeg zuba. Nakon 20 do 30 minuta trebalo bi da osetite olakšanje.

Alkohol

Pijenje alkoholnih napitaka neće pomoći, ali gutljaj alkoholnog pića koje ćete zadržati u ustima, odnosno na bolnom zubu, moglo bi da olakša situaciju. U tom slučaju preporučuju se žestoka pića. Alkohol će umrtviti bol dok ne stignete do stomatologa.

Slana voda

Kašičicu kuhinjske soli pomešajte u čaši tople vode dok se potpuno ne rastopi. Otpijte gutljaj i mućkajte ga u ustima minut ili dva, a potom ispljunite. Ponavljajte postupak sve dok ne ispraznite čašu.

WordPress Themes