ČAJI, KI OJAČAJO IMUNSKI SISTEM – HR.

Čajevi od lekovitog bilja pomažu organizmu da stekne otpornost na virusne infekcije. Napravite čajeve po proverenim receptima i sačuvajte svoje zdravlje.

Čaj od koprive za jačanje organizma

Kašičicu koprive stavite u 2dl vrele vode, poklopite i ostavite 5 minuta da stoji. Procedite i pijte sveže. Čaj nemojte da kuvate jer se tako gube lekovita svojstva.

Čaj od lipe za lečenje gripa

Pomešajte po 25g cveta lipe, kamilice i zove. Tri kašike ove smese prelijte sa pola litra ključale vode. Poklopite i ostavite da stoji sat vremena. Čaj procedite i popijte jednu šolju dnevno.

Čaj od ženšena daje energiju

Stavite jedan – dva grama suvog korena u 2dl vrele vode i ostavite da stoji 5 minuta. Komadiće korena možete iskoristiti još dva – tri puta za pripremu čaja, a zatim pojesti. Ženšen možete dodati i drugim čajevima.

Čaj od jagorčevine protiv prehlade

U šerpu stavite 50g usitnjenih cvetova ove biljke, prelijte litrom vrele vode i ostavite da odstoji 30 minuta. Čaj procedite i pijte 5 šoljica dnevno.

Čajna mešavina za jačanje imuniteta

Pomešajte po kafenu kašičicu zove, nane, i hajdučke trave. Prelijte sa 2dl vrele vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Procedite, zasladite medom i pijte toplo.

WordPress Themes