Bolečine v rami

bolečine v ramenihOsnovno gibalo ramenskega obroča je t.i. mišična rotatorna manšeta, sestavljena iz več posameznih mišic potekajočih v različnih smereh, ki kot nekakšne mišična kapa prekriva in premika ramenski sklep. Druge, t.i. mehko-tkivne strukture v ramenskem obroču, ki pripomorejo k nemotenim in predvsem stabilnim gibom so sklepna ovojnica, sklepne vrečke (burze) in mišične tetive ter vezi. KLIKNI – Kaj pomaga?

Bolečine v rami imajo številne vzroke. Pogosto gre za posledico dogajanja v sklepu, lahko pa tudi za bolečino, ki se prenese iz drugih delov telesa (npr. iz vratu, glave, organov v prsni in trebušni votlini). Iz rame pa se bolečina lahko širi v nadlaht.

Za učinkovito zdravljenje je potrebna točna diagnoza. Ne glede na diagnozo na začetku zdravljenja v večini primerov pomaga sprememba obremenitve rame. Pri poškodbi rotatorne manšete pa tudi pri osteoartritisu ramenskega sklepa in pri sindromu zamrzle rame pomaga zmanjšanje ali popolna omejitev dejavnosti, pri katerih je treba dvigniti roke nad glavo. Za bolnike z nestabilno ramo je nevarno dvigovanje uteži, delanje sklec, veslanje v kajaku ali metanje žoge ali drugih predmetov z bolno roko. Pri bolezni akromioklavikularnega sklepa pa je potrebno omejiti dvigovanje uteži, igranje golfa in druge dejavnosti, pri kateri se bolna roka giba proti zdravi rami.

Bolečine v mišicah Smrekovo MaziloKaj pomaga? Po izkušnjah uporabnikov …

Po izkušnjah uporabnikov je Smrekovo mazilo zelo učinkovito pri odpravljanju bolečin zaradi globinskega učinka. S svojim delovanjem omili bolečino, hkrati pa zmanjšuje vnetje. Za boljšo učinkovitost nanesemo Smrekovo mazilo do večkrat na dan v tankem sloju in ga rahlo vtremo v kožo, za še boljšo učinkovitost namazano mesto povijemo z povojem ali polivinilasto folijo in pustimo učinkovati čez noč.

Za naročilo klikni tu.

Postanite zadovoljen uporabnik smrekovega mazila. Slovenski izdelek višje kakovosti. Več informacij na 051 853 851.

Naročite smrekovo mazilo po tel. na 051 853 851 ali izpolnite spletni obrazec

WordPress Themes