BINGO TORTA

Punomasno mleko ima oko 3-4% masti. Za poluobrano i obrano mleko, sva mast se uklanja i onda se (u slučaju poluobranog) delom vraća. Za odrasle osobe se preporučuje da u ishrani koriste mleko i mlečne proizvode od obranog ili poluobranog mleka. Pod obranim mlekom se podrazumeva mleko sa sadržajem mlečne masti manjim od 0.9%.


Priprema

Skuvati pudinge sa mlekom po uputstvu na kesici i tako tople premazivati po keksu. U kalup ređati red keksa, premazati pudingom od banane, zatim staviti drugi red keksa, pa puding od karamele, treći red keksa, puding od vanile i završiti redom keksa. Ostaviti da se prohladi. Izvaditi tortu iz kalupa, ukrasiti šlagom i čokoladnim mrvicama i poslužiti.
Gojazne osobe na redukcionoj dijeti, dijabetičari i sve osobe koje moraju da vode računa o unosu ugljenih hidrata, prilikom pravljenja ove poslastice umesto šećera mogu da koriste neki od niskokaloričnih veštačkih zaslađivača.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti

Porcija za odraslu osobu115 g
Energetska vrednost porcije160 kcal

Masti 2 g
Masti (%) 12 %
Zasićene masti 1 g
Holesterol 3 mg
Belančevine 6 g
Belančevine (%) 14 %
Ugljeni hidrati 30 g
Ugljeni hidrati (%) 74 %
Vlakna 9 g
Voda
Natrijum 360 mg

Sastojci

1 kg

posnog keksa

1 kesica

pudinga od banane

1 kesica

pudinga od vanile

1 kesica

pudinga od karamele

100 g

šećera

200 ml

biljne pavlake

> Pogledajte još

Maline u piti

Maline se u kulinarstvu koriste kao sveže ili zamrznute, za izradu sokova, džemova, slatkog, kao i niza osvežavajućih, aromatičnih poslastica….

Purpurni napitak

Svež đumbir daje ovom napitku posebnu aromu svojom osvežavajućom, začinskom snagom. Ipak, pazite da ne preterate sa količinom pošto đumbir…

Makova štrudla

Semenke maka koriste se kao dodatak u proizvodnji hleba, a čuveni kolač naših ravničarskih krajeva je makovnjača. Energetska vrednost 100…

WordPress Themes