Bajadere

Vsi jih poznamo, vsi jih radi imamo. Domače bajadere so odličen posladek ali pa izvirno darilo, s katerim za praznike obdarimo sorodnike, prijatelje ali pa znance.

Priprava

Za pripravo bajader potrebujemo globok pekač z ravnim robom, ki mora stati na ravni podlagi, da bodo črte v bajaderi povsem ravne.

  • Pekač obložimo s folijo za živila. Lešnike stresemo v električni sekljalnik in jih sekljamo toliko časa, da se iz njih izloči maščoba in dobimo gosto lešnikovo pasto. V lešnikovo pasto vmešamo sladkor v prahu.

  • Belo in temno čokolado ločeno stopimo v mikrovalovni pečici ali nad soparo.

  • V stopljeno temno čokolado vmešamo polovico lešnikove paste. Polovico čokoladno-lešnikove zmesi vlijemo v pekač in za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se zmes strdi.

  • V stopljeno belo čokolado vmešamo drugo polovico lešnikove paste in stopljeno kakavovo maslo. Dobro premešamo, da dobimo lepo svetlo rjavo zmes, ki jo vlijemo na plast strjene čokoladno-lešnikove zmesi. Pekač ponovno shranimo v hladilnik, da se svetlo rjava zmes strdi.

  • Na koncu sledi še zadnja plast temne čokoladno-lešnikove zmesi. Model še zadnjič shranimo v hladilnik, da se tudi zadnja plast strdi.

  • Ko se vse tri plasti strdijo, pekač vzamemo iz hladilnika in bajadere odstranimo iz pekača. Odstranimo folijo za živila in jih z ostrim nožem narežemo na poljubno velike kose.

Dodatni nasveti

Ko bajadero režemo, nož vsakič dobro obrišemo, da na svetli plasti ne ostanejo sledi temne čokoladne zmesi.

WordPress Themes