Ajurvedski sok za začetek dneva

Sinergija je beseda, ki ajurvedo najbolje opiše. Zato je sklopu ajurvedskega načina prehranjevanja ali pa občasno uporabo ajurvedskih pripravkov najbolje uporabljati predpisane kombinacije sestavin in okusov, ki na koncu v našem telesu združijo svojo zdravilno moč. Nemalokrat pa najdemo tudi recept, v katerem skoraj vse sestavino najdemo praktično z našo hišo, to se pravi so sestavine lokalnega izvora.

ajurvedski sok

Ajurvedski sok za zdrav začetek dneva je mešanica jabolk, korenja, kopriv, ki mu dodamo ščepec cimeta. S spreminjanjem deleža sestavin, lahko sok prilagodite vaši osebni Doši in s tem izkoristite kar največ koristi za vaše zdravje.  Več o došah si preberite tukaj.

Sestavine:

  • šopek vršičkov dveh mladih kopriv
  • 3 korenja
  • 2 sladki rdeči jabolki
  • ščepec mletega cimeta

Priprava:
Stresite vse sestavine v mešalnik, zmešajte in takoj spijte. Kozarec tega soka lahko redno pijete zjutraj.

Nasveti za pripravo:
Glede na to, da koprive aktivno delujejo in povečujejo Vata došo, sok potrebuje uravnoteženje in prilagoditev za ostale doše. Vata ljudem, zato svetujemo, da v sok dajo manj svežih kopriv. Korenje je zdravo in koristno za vse tri doše, zlasti poleti ima učinek hlajenja ter uravnoveša Pito došo, medtem ko sladka jabolka delujejo za uravnoteženje doš vata in kapha. Ljudje iz teh dveh doš pa bodo zelo zadovoljni z nekoliko več koprive.

Tako pripravljen sok uravnoveša vse tri doše.

WordPress Themes