Ajurvedska voda z začimbami čisti toksine iz telesa

Prehrana, ki po ajurvedi pomaga razstrupljati in čistiti toksine (ama) iz telesa, mora biti topla, suha in lahko prebavljiva. Tudi hranljive juhe in vroče, sveže skuhane stročnice in vrtnine, ki jih pripravimo z mešanico pravih začimb, ki spodbujajo prebavo, zmanjšujejo amo v telesu.

Da bo naša prebava optimalno delovala, se moramo vsaj v času čiščenja izogibati popoldanskemu spanju, zvečer pa moramo zgodaj v posteljo, tako da se lahko zbudite ob 6 uri zjutraj. Vsak dan telovadite pol ure, vendar samo tiste vaje, ki so vam prijetne in vam jih ni težko delati. Tudi sprehod dobro dene.

ajurvedska voda

Ajurvedska voda

Zelo učinkovit način za zmanjšanje toksinov v telesu je pitje AMA-vorna vode (voda, v kateri so se kuhale začimbe, ki zmanjšujejo amu). Da dobite to vodo, zavrite dva litra vode in jo prelijte v termo steklenico.
V steklenico dodamo dve do tri tanke rezine svežega ingverja, 1/4 žličke kumine, 1/4 žličke komarčka, ščepec črnega popra in 2 metina lista. Pustite stati. Pitje te vode čez dan ima čistilni učinek na naše telo.

WordPress Themes