Ajurvedska masaža za zdravu kosu i dobar metabolizam kože glave

Ajurvedska masaža nije ni malo komplikovana, a pružiće vam relaksaciju ali i divnu, sjajnu kosu…

ajurvedska_masaza_za_zdravu_kosu_i_dobar_metabolizam_koze_glave

Hiljadama godina žene u Indiji negovale su kosu skupocenim uljima za kožu glave: kokosovim uljem ili nekim drugim biljnim uljem uz dodatak lekovitih trava, cveća i začina.

Ulje koje se nanosi na kožu glave pospešuje zdravlje, jačinu i sjaj kose. Takođe će ovakva masaža biti od pomoći kod prehlade i glavobolje, ali će vas opustiti pa čak i rashladiti tokom velikih vrućina.

Toplo ulje na nežnim delovima glave uticaće i na smanjenje stresa.

Opuštajuća masaža sastoji se od tri laka koraka:

1. Podgrevanje.

Isperite sa kose bilo šta što inače koristite i očešljajte se. Podgrejte dve do tri supene kašike ulja. Inače, morate znati da je koža glave osetljivija na temperaturu nego bilo koji drugi deo tela, zato dobro proverite temperaturu ulja rukom kako ne biste doživeli neprijatnost zbog preterane toplote.

2. Nanošenje.

Nanesite ulje na vrh glave pa ga polako razmažite prstima ka čelu i ka korenu vrata. Masirajte kožu glave malim i nežnim štipanjem, ruke pomerajte napred i nazad, onda sa strane, i tako pređite celu glavu. Zatim počnite kružnim pokretima vrhova prstiju da masirate kožu glave od korena kose, sa leve i desne strane, ka temenu pa pod šiški ka temenu i na kraju od korena vrata ka temenu. Na kraju, otvorenim dlanovima pravite velike krugove po čitavoj glavi.

3. Opuštanje.

Prođite prstima kroz kosu i ostavite ulje da stoji 15 minuta kako biste se opustili u potpunosti. Zatim, nežno ga sperite blagim šamponom, isperite kosu, obrišite peškirom, i ostavite kosu da se osuši prirodno.

Garantujemo da će vam masaža probuditi dovoljno inspiracije da svoju novu frizuru ukrasite sa malo svežeg cveća.

WordPress Themes