AJDOVA POTICA S KOKOSOVIM NADEVOM

Za testo potrebujete: 500 g ajdove moke, 500 g bele moke, kocko kvasa ( 42 g), 4 dl vode ali mleka, 50 g masla, 100  g rjavega sladkorja,  sol.

Za nadev potrebujete: 500 g kokosove moke,  2 jabolki, kislo smetano, sladkor, vanilin sladkor, mleko ali sladko smetano.

Testo zamesimo po direktni metodi, to se pravi, da ne pripravljamo posebej kvasnega nastavka. Na kvas, ki smo ga nadrobili v sredino moke prilijemo mlačno mleko, takoj dodamo obe vrsti moke, sol in sladkor, lahko tudi naribano limonino lupinico. Zamesimo v gladko testo. Malo ga pomokamo, da se nam ne bo prijelo na posodo, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo, da vzhaja na dvojno količino. Medtem si pripravimo nadev. Kokosovo moko poparimo z vročim mlekom, dodamo naribani jabolki, sladkor, kislo smetano in vanilin sladkor. Po potrebi dodajamo mleko ali sladko smetano, da dobimo mehak in mazav nadev.

Ko testo dovolj vzhaja, ga iz posode prestavimo na pomokan prt na katerem ga razvaljamo v obliki pravokotnika. Namažemo ga z nadevom in nato zavijemo v  potico. Potico prestavimo v pripravljen in z maslom namaščen model in  še enkrat vzhajamo. Ko vidimo, da je potica dovolj vzhajala, jo prebodemo vse do dna modela, obilno namažemo s stopljenim maslom in spečemo pri 160°C 45 minut.

WordPress Themes