7 nasvetov za zdravo in sijočo kožo

To so nasveti, ki ste jih zagotovo že kdaj slišale… Nasveti, ki so nam jih dajale mame in babice, ki smo jih brale v različnih revijah, torej nasveti, ki so tako enostavni, da nanje dostikrat pozabimo. Zato so tukaj ponovno. Da vas spomnimo na zdrave osnove, ki so daleč od dragih krem in različnih preparatov. Na osnove lepe kože kot tudi našega zdravja.

Sijoča koža1. Voda, voda in še enkrat voda

Pitje zadostne količine vode bo pomagalo tako vaši koži kot tudi vašemu telesu, da bo lahko delovalo tako, kot mora.

2. Zdrava hrana

Kolikokrat ste že slišale, da čokolada povzroča nastajanje mozoljčkov? Pri nekaterih to drži, pri drugih spet ne, ne glede na to pa je pomembno, da uživate uravnoteženo hrano in dnevno uživate tudi vitaminsko bogato hrano in tisto, ki vsebuje zadosti vlaknin.

3. Spanje

Koža se čez noč intenzivno obnavlja, zato se pomanjkanje spanca pozna tako na podočnjakih kot tudi na pustem in uvelem izgledu kože. Zadostna količina spanca bo omogočila počitek tako našemu telesu kot naši koži.

4. Redna vsakodnevna nega

Čiščenje, toniranje in vlaženje kože so trije koraki vsakodnevne nege, ki jih moramo izvajati vsaj dvakrat dnevno. Zvečer zato, da odstranimo make-up in nečistoče, ki so se na našem obrazu nabrale tekom dneva, zjutraj pa, da obraz osvežimo, odstranimo morebitne odmrle celice kože in ostanke nočne kreme in kožo pripravimo na nov dan.

5. Rekreacija

Redna telesna aktivnost ne bo poživila in utrdila samo vašega telesa, ampak bo pomagala tudi vaši koži, da se očisti, »nadiha« in zažari.

6. Sončenje

Da je pretirano izpostavljanje soncu in obiskovanje solarijev za kožo škodljivo, vemo že kar nekaj časa. Da se prijetnemu »martinčkanju« zavoljo lepe kože ne bo treba povsem odpovedati, poskrbite za kvalitetne kreme z zadostnim zaščitnim faktorjem, ki bodo vašo kožo zaščitile tako poleti kot pozimi.

7. Užitki, sreča, razvajanja in mala zadovoljstva

Noben obraz ne zažari tako kot obraz, ki ga krasi sproščen nasmeh. Sprostite se, nasmejte in uživajte v prijetni družbi … Mala vsakodnevna zadovoljstva bodo prinesla čudeže tudi vaši koži.

Kot smo dejali, to so osnove… Ko naša koža ne izgleda tako, kot bi želeli, vse prevečkrat to pripišemo neustreznosti kreme, ne pomislimo pa na način našega življenja in naše navade. Brezglavo tekanje in preizkušanje novih proizvodov naši koži ne bo pomagalo, če je ne bomo pričeli kvalitetno hraniti tudi “od znotraj”. Zavedati se moramo, da je koža naš največji organ in tako tudi največji odraz našega zdravja. Za lepo, zdravo in sijočo kožo bomo torej najbolje poskrbele z zdravim načinom življenja in optimističnim, zadovoljnim pristopom do življenja.

Anja Farčnik

Preberite še ARGANOVO OLJE – čudežno lepotilo in najboljši afrodiziak

WordPress Themes