5 ZVIJAÄŒ ZA VITKOST BREZ ODREKANJA – hrvaÅ¡ko

Izvorska i mineralna voda ne sadrže šeč‡er pa ne pridonose debljanju

Svakodnevno bavljenje sportom i pridržavanje različitih programa za mršavljenje jamči vitkost, no zahtijeva odreč‘eno vrijeme i odricanja. Do privlačne linije vodi i nekoliko nenapornih i jednostavnih postupaka, koje možeš primijeniti dok ne pronač‘eš vremena za zahtjevnije treninge

1. Vježbaj jogu

Vježbanje joge pomaže kod mršavljenja. Nedavno je istraživanje provedeno u Seattleu utvrdilo da poklonici joge imaju prosječno niži indeks tjelesne mase od onih koji ne vježbaju.

Pokazalo se i da vježbači tijekom desetgodišnjeg razdoblja dobivaju na težini manje od nevježbača, neovisno o količini tjelesne aktivnosti i prehrambenim navikama. Znanstvenici smatraju da je to posljedica opuštanja i ublažavanja stresa pod utjecajem joge, dok su visoki nivoi stresa povezani s več‡im postotkom masnoč‡a i manjom mišič‡nom masom.

2. I trajanje spavanja ima veze s težinom i figurom

Istraživanja su dovela do zaključka da nedovoljno sna otežava topljenje tjelesnih masnoč‡a. Tko spava manje od onog koliko mu je potrebno – najmanje sedam, a u več‡ini slučajeva osam sati – osječ‡a več‡u žudnju za namirnicama od jednostavnih ugljikohidrata, kao što su slatkiši i bijeli kruh. Jednostavni ugljikohidrati izazivaju nagle poraste u nivou inzulina, što pridonosi taloženju masnoč‡a oko struka. Pored toga, nedovoljno sna utječe na proizvodnju još nekih hormona, koji jačaju apetit i potiču stvaranje masnoč‡a.

3. Poboljšaj držanje

Mnogi su skloni držati se pogrbljeno, što uzrokuje da se doimaju debljima. želiš li izgledati vitkije, uspravi se, zabaci ramena i podigni glavu. Kad god se sjetiš, napni trbušne mišič‡e i uvuci trbuh. Takvo č‡e ti držanje dati sportskiji izgled, a ujedno č‡eš jačati mišič‡e na vrlo osjetljivom dijelu tijela.

4. Prepusti se smijehu

Nastoj čim češč‡e dolaziti u situacije koje izazivaju smijeh. Gledaj ili čitaj smiješne sadržaje i okruži se veselim ljudima. Smijeh jača poprečne trbušne mišič‡e, koji su važni za ravan i privlačan trbuh. Ti se mišič‡i ne naprežu pri več‡ini uobičajenih vježbi te bivaju zapostavljeni – osim ako se puno ne smiješ.

5. Vodom do uskog struka

Pij osam do deset čaša obične, izvorske ili mineralne vode ravnomjerno rasporeč‘enih tokom dana. Dehidrirano tijelo zadržava vodu, što dovodi do napuhnutosti. Osim toga, obična, izvorska i mineralna voda ne sadrže šeč‡er pa ne pridonose debljanju, za razliku od osvježavajuč‡ih napitaka. Kavu možeš piti i bez šeč‡era, no ovaj napitak ubrzava izlučivanje vode, sa sličnim posljedicama kao da ne piješ dovoljno vode.

WordPress Themes